середа, 26 грудня 2012 09:02

Падіння Мі-8 на Кіровоградщині: вертоліт права на зліт не мав

Офіційні причини падіння військового гвинтокрила Мі-8 на аеродромі Александрія в Кіровоградській області поки що не називають. Однак, за попередньою версію, вертоліт права на зліт не мав.

Згідно зі встановленими правилами, гвинтокрил мав повернутися у військову частину ще до настання темряви, повідомляє кореспондент ТСН.

За словами місцевих мешканців, цей вертоліт був призначений для польотів вищого командного складу. У середині його салон був оббитий велюром і на ньому, як говорять місцеві жителі, раніше літав екс-міністр Юрій Луценко.

 

Нагадаємо, аварія військового гвинтокрила сталася 25 грудня близько 16:00. За словами свідків, Мі-8 за невідомих причин після набору висоти почав раптово знижуватися і вдарився об землю.

Зазначимо, гвинтокрил, що розбився, був одним з найновіших у розпорядженні олександрійських військових.

На часі місце катастрофи оглядають члени спеціальної комісії. З метою вивчення обставин події, в МВС створено спеціальну комісію на чолі з заступником міністра МВС Віктором Ратушняком.

"Колегія МВС України та командування внутрішніх військ висловлюють співчуття з приводу трагедії, внаслідок якої загинули військовослужбовці", – наголосили в МВС.

 

Водночас, як пишуть місцеві ЗМІ, вертоліт військової частини 22-69, що базується в Олександрії, впав недалеко від ж/д вокзалу, виконуючи плановий політ.

Першими на місце події прибули рятувальники МНС та журналісти телеканалу "Контакт-ЛТД". Військові не дозволили зняти місце аварії вертольота і намагалися вилучити відео, яке все ж таки вдалося зробити. За деякими даними, командир був у нетверезому стані.

За інформацією ЗМІ, вертоліт не загорівся. Впавши, він проповз на "пузі" 100-150 метрів до повної зупинки і завмер на лівому боці, хвостом до траси.

Зараз ви читаєте новину «Падіння Мі-8 на Кіровоградщині: вертоліт права на зліт не мав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути