четвер, 25 квітня 2013 14:45

"Татусь" хотів продати власну дитину, а на виручені кошти - розширити бізнес

"Татусь" хотів продати власну дитину, а на виручені кошти - розширити бізнес
Фото: gazeta.ua

У 20 тисяч гривень оцінив свого трирічного сина 29-річний житель Добропілля, який підшукував покупця для малюка. Після отримання чергової частини грошей з необхідної суми торговець живим товаром був затриманий "на гарячому" співробітниками управління по боротьбі з організованою злочинністю главку. Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в Донецькій області.

Інформацію про те, що багатодітний молодий татусь підшукує своєму синові нову сім'ю, співробітники УБОЗ ГУМВС України в Донецькій області отримали ще наприкінці минулого року. В ході проведення перевірки дана інформація знайшла своє підтвердження.

"Зареєструвавши даний факт в ЕРДР, ми приступили до проведення слідчо-оперативних заходів, під час яких встановили, що власник майстерні з ремонту мото-, велотранспорту вже кілька місяців шукає покупця для своєї дитини, - розповідає заступник начальника відділу УБОЗ області Едуард Соловйов. - При цьому він запевняв потенційних покупців, що його дружина не проти даної угоди. Проте ця інформація підтвердження не знайшла. За попередніми даними, які ще будуть перевірятися, шляхом фізичних і психологічних погроз чоловік змусив її дати згоду на операцію. "

Розуміючи, що за задумане його можуть притягнути до відповідальності, молодий чоловік вигадав, як йому здавалося, надійний план для продажу дитини. Щоб не відповідати на незручні питання соціальних служб та міліції про зникнення хлопчика, він помістив сина в центр соціально-психологічної реабілітації, в надії його звідти непомітно забрати у вихідні або святкові дні, коли медичного персоналу буде мало. А потім заявити в міліцію про зникнення малюка.

Готуючись до "операції", він також на підставну особу відкрив рахунок у банківській установі, куди повинні були поступити запитувані гроші. Вони, до речі, призначалися для розширення вже наявного бізнесу.

Незабаром з'явилася "клієнтка". Мешканка Красноармійська, дізнавшись, що молодий чоловік готовий відмовитися від сина, зустрілася з ним. Однак за висунутими ним умовам жінка зрозуміла, що його пропозиція виходить за рамки правової площини, та одразу ж звернулася до міліції.

До "операції" підключилися правоохоронці. Спочатку на його картку була переведена перша частина суми. А вже під час отримання ще однієї частини грошей зловмисник був затриманий, оскільки керівництво міліцейського главку прийняло рішення не доводити його злочинний задум до кінця, щоб не здійснити психічного впливу на дитину.

Малюк в даний час утримується в тому ж Центрі, з медичної точки зору з ним все в порядку. А от дії його батька кваліфіковані за ч.2 ст.15 та ч. 3 ст.149 КК України - "завершений  замах на торгівлю неповнолітнім", йому загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі. В даний час судом вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Разом з тим, зараз підозрюваний стверджує, що не планував продавати дитини, хотів тільки шахрайським шляхом заволодіти чужими грошима. Цієї лінії захисту він і планує дотримуватися в судовому процесі, щоб отримати менше покарання. Проте співробітники міліції мають на руках достатні докази, що викривають фігуранта у нещирості.

За словами Едуарда Соловйова, долю чотирьох дітей, які проживають у зазначеній сім'ї, належить вирішити соціальним службам. Не виключено, що ними до суду буде направлено матеріали з клопотанням про позбавлення молодих батьків батьківських прав.

Зараз ви читаєте новину «"Татусь" хотів продати власну дитину, а на виручені кошти - розширити бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути