середа, 21 серпня 2013 16:23

Від вибуху на львівському підприємстві у будинку поруч тріснули шибки

Від вибуху на львівському підприємстві у будинку поруч тріснули шибки
Фото: www.pohlyad.com

У Львові приховали факт про потужний і небезпечний для життя львів'ян вибух на підприємстві. Про це розповіли мешканці сусіднього із підприємством будинку.

15 серпня о 22. 20 год стався потужний вибух на підприємстві "Соренсен і Хаар", яке розташоване неподалік від житлового будинку № 134 на вул. Шевченка у Львові.

Як розповів голова ОСББ "Західні ворота", мешканець буд. на вул. Шевченка, 134 Олександр Михновецький, внаслідок хвилі від вибуху тріснули шиби у квартирах мешканців. "Це був стовп вогню, схожий на ядерний вибух. Висота полум'я була близько 50 метрів. До 2 години на території ще були пожежники", - каже Михновецький.

За його словами, підприємство розташоване за 50 метрів від майданчика, де бавляться діти і за менше, аніж 100 метрів від житлового 9-поверхового будинку, де мешкає понад 1000 людей.

Коли стався вибух, то пожежників, як стверджують мешканці, викликали вони самі, а не працівники підприємства. "Це щастя, що вогонь не перекинувся на складські приміщення, де зберігається деревина. Тоді дуже легко могло статися і займання нашого будинку", – каже мешканець будинку № 134 на вул. Шевченка Роман Мельник.

Та найбільше, що дивує людей, це замовчування цього факту. Оскільки жодної інформації від прес-служби ГУ ДСНС України у Львівській області про цю пожежу не було, незважаючи на її значення і близькість розташування палаючого об'єкта до житлового будинку.

Керівник прес-служби ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев підтвердив факт пожежі і пояснив, чому інформацію про це не оприлюднили.

"Оскільки об'єкт перебуває на відомчій території, то ми щодо розслідування на ньому і його інспектування не маємо стосунку. У них є свої структури, що проводять пожежний нагляд", - каже Туровцев. Окрім того, за його словами, не було оприлюдено факту про цю подію, бо об'єкт належить до відомства Міноборони.

Приналежністю об'єкта до відомства Міноборони, керівник прес-служби також пояснює і те, що не було оприлюдено факту про цю подію.

"Розслідування і пожежний нагляд проводять не наші інспектори, а інша структура. Оскільки звернень ні журналістських, ні від мешканців не було, якщо би були такі звернення, то ми б надали інформацію. Гасили пожежу 6 машин", - розповів Туровцев.

Незважаючи на слова речника, виглядає це досить дивно, оскільки на сайті ГУ ДСНС постійно з'являється інформація про різні надзвичайні ситуації і без звернень журналістів.

Також дивує той факт, що люди два роки домагалися, щоб підприємство показало їм дозвільні документи на свою діяльність. Вдалося це зробити аж через суд.

 

Зараз ви читаєте новину «Від вибуху на львівському підприємстві у будинку поруч тріснули шибки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути