пʼятниця, 24 січня 2014 17:26

"Вони знають, що стоять як гарматне м'ясо" - київська пенсіонерка вийшла на спілкування із "Беркутом"

"Вони знають, що стоять як гарматне м'ясо" - київська пенсіонерка вийшла на спілкування із "Беркутом"
Фото: Олена Луценко

"У них страх в глазах, но не за себя, а за нашу Украину. Конечно же, офицеры их настраивают. Один майор мне сказал, что мы их забрасываем бутылками и стреляем гайками, - 65-річна київська пенсіонерка Олена Мирончук схвильовано розповідає про свою розмову з бійцями "Беркуту" на центральній барикаді, яка відділяє мітингувальників від силовиків на вул. Грушевського. Вона близько 16-ї години 24 січня розмовляла з "беркутівцями" і солдатами внутрішніх військ на їхній території.

"Это не наш калибр", - каже чоловік в масці, високо підіймаючи вгору гайку на 19.

Люди в натовпі голосно сміються.

65-річна київська пенсіонерка Олена Мирончук сьогодні вмовляла бійців "Беркуту" перейти на бік народу. Перед цим люди кілька хвилин скандували: "Беркут, кидай щитки". На перемовини відправили Олену Іванівну.

Пенсіонерка кілька хвилин вела перемовини із чоловіками в формі. Працівники ДСНС знімали її на відеокамеру. Кілька "беркутівців" слідкували за подіями. Жінка кілька разів перехрестила силовиків і повернулась до народу.

Чоловіки-мітингувальники підняли її на барикаду.

"Я вже не можу просто сидіти вдома. Ні спати, ні їсти. Прийшла сюди подивитися і чимось допомогти. Може, патрони підносити, - каже Олена Мирончук крізь сльози. - Я хотіла сказати хлопцям, щоб вони до нас приєднувалися. Пішла до них, бо вони сказали, що нам слабо до них туди піти й поговорити. Для мене не слабо. Я сказала, що такі гарні молоді хлопці, хай служать, бо їх посилають. Але попросила не махати дуже палками. Сказала, щоб вони себе захищали і думали про своїх батьків. Вони знають, що стоять як гарматне м'ясо, а за ними стоїть злий, розумний і вгодований "Беркут". Хлопці кивали головами мені, а один майор сказав, що якщо я не піду, то мене схоплять і кудись посунуть".

Зараз ви читаєте новину «"Вони знають, що стоять як гарматне м'ясо" - київська пенсіонерка вийшла на спілкування із "Беркутом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути