четвер, 29 березня 2012 09:43

Спецтема: Зґвалтування та вбивство Оксани Макар

Оксана Макар померла, лікарі робили все можливе

Жертва резонансного злочину в Миколаєві Оксана Макар померла в четвер, 29 березня.

Цю інформацію "ОстроВу" підтвердив керівник Донецького опікового центру Інституту невідкладної і відновної хірургії ім. Гусака Еміль Фісталь.

"У неї дуже постраждали легені. Коли ми діагностували рентгенологічно, то там практично легеневої тканини життєздатної не було ... і не випадково вона була на штучній вентиляції і не випадково ми намагалися піти від штучної вентиляції і не виходило, тому що було виснаження і легенево-серцевої, і серцевої системи, і легенево-дихальної системи. І набряк мозку, і все це разом. На жаль, сталося те, що повинно було статися, може, навіть відразу", - сказав Фісталь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миколаївські ґвалтівники познайомилися за кілька днів до трагедії

Він нагадав, що дівчина 10 годин провела на морозі, дихала продуктами горіння, страждали легені, а сильні опіки і переохолодження зіграли свою роль.

"Ви ж розумієте, 10 годин провести на морозі. Вона дихала продуктами горіння, страждали легені, тліло це ганчір'я, звичайно, і переохолодження зіграло свою роль. Навіть без цих факторів вкрай важка опікова хвороба була смертельною, а якщо все це зіставити разом, то це називається синдром взаємного обтяження, кожен з діючих факторів значно погіршував лікування її захворювання і цю травму", - говорить Фісталь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подруга Оксани Макар вірить, що та могла спровокувати хлопців

За словами лікаря, у дівчини були травми несумісні з життям, і вона прожила стільки часу завдяки кваліфікованому лікуванню, високій кваліфікації лікарів, їх професіоналізму, сучасному обладнанню та всім необхідним медичним препаратам.

Як повідомлялося, 8 березня в Миколаєві троє чоловіків зґвалтували дівчину і, щоб приховати сліди злочину, спробували її спалити. 11 березня підозрювані були затримані, проте двох з них відпустили під підписку про невиїзд.

Але після проведення акції протесту жителями Миколаєва 13 березня підозрювані були знову затримані, а пізніше арештовані за рішенням суду. Дівчині в лікарні ампутували руку, а в ніч на 15 березня перевели на штучну вентиляцію легенів.

Зараз ви читаєте новину «Оксана Макар померла, лікарі робили все можливе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

338

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути