вівторок, 27 травня 2014 15:29

"Одягнули на голови мішки і вистрілили в спини" — подробиці страти міліціонерів у Горлівці

"Одягнули на голови мішки і вистрілили в спини" — подробиці страти міліціонерів у Горлівці
Фото: ukr-online.com

У Горлівці (Донецька область) розстріляли двох співробітників міліції - начальника кримінального розшуку Калинінського району Дмитра Крикунова та начальника кримінальної міліції Калинінського району Романа Бабюка. Подробиці та мотиви цього злочину Gazeta.ua повідомили друзі загиблих.

"Сьогодні приблизно об 11.30 у дворі горлівського УБОЗу хлопців стратили. Заманили їх туди обманом. Скрутили. Одягнули на голови мішки. "Вирок" зачитав Шульженко. Виконав Безлер з командою своїх головорізів. Стріляли хлопцям в спини. Після розстрілу вбивці зателефонували сім'ям хлопців і повідомили про те, що накоїли", - повідомив товариш покійних.

Загиблі Крикунов і Бабюк продовжували виконувати свої обов'язки, знаходячись в підпіллі. За словами колег, вони не мали навіть зброї, але залишалися вірні Україні.

"Їм пропонували два тижні тому перейти на сторону "республіки", але мій друг Дмитро просто послав їх на три букви. Це не сподобалося зрадникові Шульженку, який особисто приїжджав умовляти хлопців, і якого Безлер призначив командувати міліцією Горлівки", - розповіло джерело.

Як повідомляла раніше Gazeta.ua, колишній працівник міліції Олександр Шульженко був призначений громадянином Росії Ігорем Безлером на посаду начальника управління міліції Горлівки. Підполковник Олександр Шульженко присягнув на вірність "Донецькій республіці". Раніше він був командиром батальйону патрульно-постової служби міста.

Влада в місті перейшла до росіянина Безлера після того, як терористи захопили штурмом будівлю міського управління міліції в Горлівці. Запеклий опір загарбникам вчинили Герман Приступа, начальник кримінальної міліції Горлівки, та Андрій Крищенко, начальник міського УМВС. Під час захоплення будівлі міської міліції, яка тепер є базою терористів, Приступа і Крищенко отримали важкі травми.

"Крищенко і Приступа зараз ховаються. Вони ще обоє на лікарняному і на них оголошено полювання. Терористи шукають, обіцяють винагороду за їхні голови. Встиг побувати в полоні і начальник Микитівського РУВД Горлівки Сергій Чернишов. Його вдалося звільнити, але він отримав кульове поранення обох ніг", - говорить джерело.

Усіх працівників міліції в Горлівці, які залишаються вірні присязі, евакуювали з міста сім'ї.

"Бандити, з якими вони боролися, зараз стали активістами "Донецької народної республіки". А ті міліціонери, які перейшли на бік "ДНР", роблять з бандитами одну справу. Навколо Горлівки встановлені блокпости, на яких стоять підлеглі Шульженка. Ці ДПСники, які працюють на "ДНР", отримують по 150-200 грн за добу чергування і займаються крадіжками автомобілів", - розповіло джерело.

Варто нагадати, терорист Ігор Безлер по кличці Біс зараз повністю контролює ситуацію в Горлівці. За його наказом і безпосередній участі був викрадений, вивезений в Слов'янськ і жорстокого вбитий депутат Горлівської міськради Володимир Рибак. Злочинне угрупування Безлера претендує на самостійність. 20 травня в Донецьку відбувся озброєний конфлікт між бандою Безлера і бандою Сергія Здрилюка по кличці "Абвер" - терористи не поділили високі посади в керівництві "Донецької народної республіки".

 

Зараз ви читаєте новину «"Одягнули на голови мішки і вистрілили в спини" — подробиці страти міліціонерів у Горлівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути