понеділок, 03 червня 2013 14:37

Спецтема: Європа під водою

Небувала повінь у Європі забрала життя 6 людей
23

Фото: Фото: Reuters

За останніми даними, шестеро людей загинуло в результаті повені в Центральній Європі. Багато вважаються зниклими без вісті. Про це повідомляє у понеділок, 3 червня, агентство Франс Прес. У Чехії та Німеччині тисячі людей евакуйовано. У французькому Ельзасі, на кордоні з Німеччиною, також оголошено підвищений рівень небезпеки.

Повінь торкнулася, перш за все, Чехію. Найбільше постраждав столичний регіон. У Празі не працюють кілька ліній метрополітену. Тисячі житлових будинків залишаються без електрики, багато жителів були евакуйовані. Рятувальники також евакуювали деякі лікарні і звірів празького зоопарку. Прем'єр-міністр Чехії оголосив про введення в країні надзвичайного стану, пише russian.rfi.fr.

У цілому свої будинки повинні були покинути 2700 чехів. П'ять осіб загинули, ще четверо вважаються зниклими безвісти, повідомляє Франс Прес з посиланням на поліцію Чехії. Для евакуації жителів і ліквідації наслідків повені направлено більше двох тисяч військовослужбовців.

Повінь торкнулася також південного сходу Німеччини. Евакуація мешканців проходить в південних районах Німеччини, у містах Пассау і Розенхай, а також в Австрії та Швейцарії. В Австрії загинула одна людина, ще кілька зникли безвісти. Влада розпорядилася направити в зону лиха армійські підрозділи, в деяких містах оголошено надзвичайну ситуацію.

Повінь в Європі викликана сильними дощами, які не припиняються вже кілька днів. Рівень води в Ельбі, Рейні та Дунаї продовжує в понеділок рости. На сході Франції в двох департаментах оголошено "помаранчевий" рівень небезпеки.

Зараз ви читаєте новину «Небувала повінь у Європі забрала життя 6 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути