пʼятниця, 13 вересня 2013 10:01

Нардеп Москаль звинуватив "регіоналів" у підтримці терористів

Нардеп Москаль звинуватив "регіоналів" у підтримці терористів
Фото: lenta-ua.net

Партія регіонів і кримський прем'єр практично підтримують в Криму діяльність забороненої в РФ, ФРН і в низці мусульманських країн партії "Хізб-ут-Тахрір". Про це в ефірі каналу "TBi" заявив народний депутат від фракції "Батьківщина", екс -глава кримської міліції Геннадій Москаль.

"Наведу приклад, пов'язаний з тероризмом. Коли почалися події в Єгипті, коли "Брати мусульмани" організовували проти тодішнього президента ( Хосні Мубарака , - ред. ) акції протесту, відразу офіційно зареєстрований "Хізб-ут-Тахрір" , що діє й розвивається в Криму за допомогою влади і пана Могильова, спочатку організовувати збір грошей і збір людей, які поїхали в Єгипет. За моїми даними, - 250 осіб. Після Єгипту вони всі переїхали до Сирії. І сьогодні воюють на боці "Хізб-ут-Тахрір" проти Асада - президента Сирійської республіки", - підкреслив опозиціонер.

"Скільки я не ставив питання , - звернувся він до присутнього в студії представника президента Янковича у ЗС Юрія Мірошниченка, - чому ЄСПЛ, коли ФРН анулювала "Хізб -ут-Тахрір" на своїй території, визнав це правильним, і сказав, що дії та цілі цієї організації є злочинними, і порушують Декларацію про права людини, а у нас в Україні не виникає питань? "Хізб" організують у Сімферополі трьохтисячний мітинг, який санкціонує владу. На мітингу збирають гроші. На мітингу закликають їхати і протистояти урядовим військам Сирії тощо. Так а де ж влада? СБУ ваша заявляє, що у неї даних немає. МЗС не бачив українських бойовиків. Вони що, беруть участь в бойових дії, що могли б їх бачити? Всі держструктури, підлеглі влади, кажуть: все нормально. Так як же нормально, якщо про це знає весь Крим".

У той же час, підкреслив Москаль, українські силовики - справжні "герої", без роздумів пригощають кийками мирних громадян України: "Так що ж ви їх ( "хизбів" , - ред.) не чіпаєте? Дві людини прийдуть під АП, одразу приходить рота "Беркуту" - побила, плакат порвала, і на цьому все закінчилося. А "Хізб-ут-Тахрір", яка визнана у сусідній РФ терористичною, ви не бачите", - обурюється екс-глава кримської міліції.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп Москаль звинуватив "регіоналів" у підтримці терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути