четвер, 24 листопада 2011 13:16

Напруга у 10 тисяч вольт убила на Рівненщині чоловіка

Нещасний випадок з вини кранівника стався поблизу села Вельбівне Острозького району Рівненської області. Чоловік випадково зачепив лінію електропередач і через це постраждали його колеги.

На мосту за селом ведуться ремонтні роботи. Робітникам Волинської мостобудівної компанії треба було перетягнути арматуру, яка лежала на полі у інше місце. Замість зробити це вантажівкою, вирішили скористатися автокраном.

"Це уже було грубе порушення правил безпеки. Бо краном можна тільки піднімати, а не перевозити вантаж", - розповідає Тетяна Корпусова, менеджер із зовнішніх зв'язків ПАТ "АЕС Рівнеобленерго". – "Тим не менш, двоє робітників повантажили 7-метрове залізяччя і пішли поруч. 33-річний електрозварник з товаришем притримували арматуру з боків, щоб вона не розгойдувалося. Кранівник оглядався на них у дзеркало заднього виду, а вперед не дивився. Отак і заїхав під електроопору".

Несподівано робітники, як підкошені, упали на полі і більше не вставали. Переляканий водій миттєво зупинив автокран, закричав і підбіг до них. Неподалік помітив обірваний дріт, який упав з електроопори - стріла автокрану зачепила повітряну лінію під напругою 10 тисяч вольт.

"До обірваних дротів не можна підходити ближче 8 метрів. Ще пощастило, що не постраждала уся бригада, яка тут же підбігла до товаришів і опинилася в зоні ураження. Ймовірно, струм уже пішов в землю", - припускають в Рівнеобленерго.

Будівельники викликали швидку допомогу з райцентру – а це до місця події 3 км. Тим часом пробували самі реанімувати постраждалих. Однак дорогою до лікарні електрозварник помер. Інший чоловік вижив, але ще перебуває під наглядом медиків.

"Представники Волинської мостобудівної компанії не погодили з нами виконання ремонтних робіт у зоні повітряних ліній", - додає Тетяна Корпусова. – "Якби вони це зробили, жертв би не було - лінію могли би просто відключити на деякий час. Але будівельники до нас не зверталися".

Зараз ви читаєте новину «Напруга у 10 тисяч вольт убила на Рівненщині чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути