четвер, 27 березня 2014 17:26

Найближчі два дні будуть найкритичнішими в історії України — екс-голова Міноборони

Найближчі два дні будуть найкритичнішими в історії України — екс-голова Міноборони

Росія готується до другої стадії спецоперації в Україні. Про це заявив колишній міністр оборони і екс-секретар РНБО Євген Марчук.

Він зазначив, що ситуація переходить у другу фазу спецоперації, яку проводить Росія щодо України, і ця фаза може бути набагато небезпечнішою, ніж була "кримська фаза".

"На сьогоднішній день для експертів, які не входять у владні структури і добре розуміють у форматі оборонної безпеки, національної і державної безпеки, у цілому видно, що десь в найближчі два дні Україна буде переживати найкритичніший момент своєї історії за всі роки Незалежності", - сказав Марчук.

За словами Марчука, для військових є дуже "точні індикатори", коли готується масштабна операція, особливо наступального характеру, яку неможливо приховати. Він зазначив, що наразі в Донецьку та навколо цього міста спостерігається скупчення так званих "туристів" в цивільному і спостерігається їхня "організаційна активність".

"Є всі ознаки того, що, на превеликий жаль, може статися спочатку не масована атака наступального характеру російських регулярних військ на територію України, а буде ініційовано дуже грамотно, а вони вже отримали досвід в Криму, з урахуванням усіх помилок... Це буде велика частина організованих людей, які не будуть у військовій формі зовсім, але значна частина з них буде озброєна автоматичною зброєю. Ну, а далі - відповідні дії", - сказав Марчук.

Як повідомлялося, військова розвідка США повідомила Конгрес про те, що ймовірність військового вторгнення Росії на територію східної України вище, ніж думали до цих пір.

Зараз ви читаєте новину «Найближчі два дні будуть найкритичнішими в історії України — екс-голова Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути