середа, 22 жовтня 2014 12:03

Нацгвардія їздитиме на броньовиках, які знищують танки

Нацгвардія їздитиме на броньовиках, які знищують танки
Facebook

Українське військо продовжує перехід на найсучасніше озброєння, яке відповідає, а за деякими параметрами перевищує рівень найпотужніших армій світу.

Так, як повідомив на власній сторінці у Facebook міністр МВС Аресен Аваков, Нацгвардія отримала бронеавтомобілі "Спартан" від "КРаЗ", які будуть оснащені новітнім бойовим модулем "Сармат" від київського КБ "Луч".

"Спартан" потужніший за відомий "Кугуар", який вже успішно допомагає бійцям у зоні АТО виконувати бойові завдання. Майже 9-тонна машина, з бронею яка захищає від кулеметного вогню та мін, оснащена двигуном об'ємом у 6,7 літрів з потужністю у 400 кінських сил. "Спартан" може розганятися до 110 км/год, а сам автомобіль має підвищену прохідність.

Але бойова здатність машини значно підвищується завдяки встановленню новітнього бойового модулю "Сармат" від КБ "Луч". "Сармат" оснащений великокаліберним кулеметом та протитанковими ракетами. В залежності від модифікації, це можуть бути дві ракети РК-2С із дальністю польоту у 5 кілометрів, або чотири РК-3, які вражають цілі на відстані до 2,5 кілометрів. Ефективність ракет комплексу повністю збігається із ПТРК "Скіф" і забезпечує знищення цілі типу танк, який навіть оснащений системами створення активних перешкод.

Зараз ви читаєте новину «Нацгвардія їздитиме на броньовиках, які знищують танки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути