понеділок, 10 червня 2013 17:06

На Запоріжжі знеструмили місто через витік газу на заправці

8 червня о 16:10 на автозаправці "Лукойл", яка знаходиться у Василівці по вулиці Лихачова на 340 км траси Харків-Сімферополь, сталася надзвичайна подія. Тут під час переливання зрідженого пропанового газу з автозаправника у ємність на заправному комплексі стався витік газу.

"Витік виник у місці з'єднання між стаціонарною цистерною та колонкою. На момент прибуття підрозділів ДСНС заправний комплекс відключили від електропостачання та евакуювали персонал. До місця події в терміновому порядку прибув пожежно-рятувальний підрозділ, співробітники міліції та служби газу. Також додатково залучили 5 одиниць аварійно-рятувальної техніки і 25 рятувальників", - розповіла речник прес-центру ДСНС у Запорізькій області Юлія Баришева.

За її словами, існувала реальна загроза вибуху газу, який стелився трасою.

"Будь-яка іскра з вихлопної труби могла спровокувати вибух. Тому даішники перекрили рух по ділянці траси для запобігання надзвичайної ситуації. В той час співробітники газової служби разом з рятувальниками провели подвірний обхід та за допомогою гучномовців оповістили населення про небезпеку. Вони роз'яснили жителям правила безпеки і заборонили вмикати прилади, які могли б спричинити вибух газу.

О 16:53 співробітники газової заправки ліквідували витік шляхом перекриття фланцевого з'єднання подачі газу до заправної колонки.

Вже о 18:35 відновили рух по трасі Харків-Симферопіль та під'єднали місто до електропостачання.

Загиблих та травмованих немає. Евакуація населення не проводилася. Завдяки злагодженим діям небезпечна ситуація була ліквідована за 40 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі знеструмили місто через витік газу на заправці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути