середа, 06 листопада 2013 13:00

На всіх українських школярів МВС заведе досьє з відбитками пальців

На всіх українських школярів МВС заведе досьє з відбитками пальців
Фото: zakarpattya.net.ua

МВС пропонує українським батькам заводити на дітей ідентифікаційні карти з анкетними даними та відбитками пальців. Пілотний проект уже запущений в Івано-Франківську, а 2014-го року пошириться по всій країні.

"Карту ми будемо роздавати на батьківських зборах у школах", - розповів начальник управління кримінальної міліції у справах дітей МВС Олексій Лазаренко.

За його словами, батьки разом з дітьми заповнюватимуть їх і зберігатимуть вдома: "Якщо раптом щось трапиться - тоді батьки прийдуть в міліцію з картою".

Карта являє собою чотиристорінкову книжечку, де, окрім анкетних даних, вкажуть звички і захоплення дитини (наприклад, яку підліток любить музичну групу, і якщо він піде з дому, то логічно шукати його в сусідньому місті на концерті), дані про здоров'я (алергія або інші хвороби). Є стрічка для відбитків пальця і місце, куди кріпиться волосок - це якщо, не дай Бог, знадобиться для впізнання", - розповів Лазаренко.

Батьки добровільно заповнюють карту, а оновлюватися вона буде раз на рік.

Слідчий з РВВС у Запоріжжі Олег Вакулов вважає новинку корисною: "Ми шукали кілька місяців тому хлопчика, який пішов з дому. Була б карта, ми б відразу поїхали до його кращого друга у Дніпропетровськ, а так його мама розгубилася. У результаті ми втратили півтора тижні".

Також в Україні по-новому будуть контролювати і студентів. Так, з 1 липня наступного року 50% знижку на залізничні квитки можуть отримувати тільки ті студенти, чиї персональні дані внесені в Єдину державну електронну базу з питань освіти (ЕДЕБО).

 

Зараз ви читаєте новину «На всіх українських школярів МВС заведе досьє з відбитками пальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути