середа, 29 січня 2014 17:35

На всіх лідерів Майдану вже заведені кримінальні справи - екс-спікер СБУ

На всіх лідерів Майдану вже заведені кримінальні справи - екс-спікер СБУ
Фото: umoloda.kiev.ua

Служба безпеки України вже завела справи на всіх лідерів Євромайдану середньої ланки, які живуть на Майдані. Про це в інтерв'ю "Україні молодій" заявив екс-спікер СБУ Станіслав Речинський, посилаючись на свої джерела.

За його словами, СБУ займається тим, чим і завжди" - збором компромату на активних лідерів. "У цьому їй допомагає прокуратура. І, наскільки мені відомо, на всіх лідерів середньої ланки (тих, хто живе на Майдані) вже заведені кримінальні справи. Зараз вивчають їхні зв'язки, вираховують форми впливу на них", - зазначив він.

На думку Речинського, українська армія для розгону Майдану не вийде: "У нас не азіатська країна, та військові не є кастою з великими привілеями, як на Сході. Українська армія вже давно має великі претензії до влади, тому що живе значно гірше, ніж міліція. Армія на вулицю не вийде. Але її не випустять, бо побояться. Той же БТР можуть захопити повстанці. Те ж стосується і вогнепальної зброї. Замість армії зараз використовують МВС, ВВ і напівкримінальні структури, особливо на сході країни".

У той же час екс-спікер СБУ зазначив, що міліція, внутрішні війська та злочинці самі можуть зачистити Майдан. "Але і в середовищі "регіоналів" є люди, які розуміють, що кров'ю тут не обійдеться. Коли на Майдані побили 200 студентів, на наступний ранок на площу вийшов мільйон. Ніхто не знає, що буде завтра. Якщо зачистити Майдан сьогодні, то чи не з'явиться він завтра вдвічі більше? Розміром з весь Печерськ?", - заявив Речинський.

Також він згадав про ще одну серйозну структуру, яка дуже набрала ваги останнім часом, - це УДО, Управління державної охорони. Саме УДО має велику владу в країні, і саме Служба безпеки в деяких питаннях підпорядковується "УДОшникам".

Зараз ви читаєте новину «На всіх лідерів Майдану вже заведені кримінальні справи - екс-спікер СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути