понеділок, 17 серпня 2015 19:29

На Вінничині півміста засипало сажею
4

Фото: надані Лілією Терещук

Вночі в Ладижині стався викид сажі. Чорна порошкоподібна речовина вкрила дороги, тротуари, присадибні ділянки і будинки.

"Сажа випала з заводу "Екстра". Він випускає медичний спирт і належить Міністерству охорони здоров'я. Вночі там запрацювала котельня і стався викид диму та різних нечистот. Що саме палили невідомо. На завод нас не допускають. Я зустрівся із другим чи третім заступником директора, то він нічого конкретно не може сказати і не бере на себе відповідальність. Директора немає. Чекаємо екологічну інспекцію з Вінниці, яка має взяти проби, встановити походження забруднень і наслідки від них" - каже заступник міського голови Ладижина Олександр Ткачук.

Найбільше постраждала територія в радіусі п'яти кілометрів від підприємства.

"Дитина зранку прокинулась, а в неї в носі сажа. Я не повірила своїм очам, - розповідає мешканка Ладижина Лілія Терещук. - На підлозі повно чорного порошку, по всій квартирі. Виглянула за вікно. В сажі дахи і дерева. В горлі дуже дере. Попробувала прибирати, а воно не хоче змиватись. Ми за десять хвилин ходьби від заводу, то там взагалі жах. Вони часто відходи якісь скидають, то брагою смердить на півміста".

Мер Ладижина Валерій Коломєйцев оголосив в місті надзвичайний стан.

"З огляду на масштаби забруднення, я оголосив у місті надзвичайний стан. Звернувся до начальника обласного управління з надзвичайних ситуацій і в санепідемслужбу. До міста виїхали спеціалісти, щоб визначити, що сталося і все задокументувати" - заявив міський голова.

Зараз ви читаєте новину «На Вінничині півміста засипало сажею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути