Ексклюзиви
понеділок, 10 лютого 2014 15:05

На Вінниччині 9-річного хлопчика катували над вогнищем
3

Фото надані прес-службою МВС у Вінницькій області
Фото надані прес-службою МВС у Вінницькій області
Фото надані прес-службою МВС у Вінницькій області

9-річний Іван Соловйов з села Скоморошки Оратівського району отримав опіки тіла, коли його тримали над вогнищем підлітки. Так вони хотіли пожартувати.

Правоохоронці з'ясували, того дня дитина пішла гратись з компанією товаришів до сільського ставу. Щоб зігрітись вирішили розвести вогнище.

"Взагалі, на мій погляд, роблять з мухи слона. Для чого насправді вони розводили те вогнище невідомо. Зараз їде комісія і буде розбиратися, всіх опитувати. В той день діти пішли кататися на міні-санках на ставок. Забили стовбур в лід. Прикріпили до нього тичку, на яку чіпляються саночки. І по кругу мали їх на великій швидкості розкручувати. Конкурс проводили між собою, хто найдовше протримається на санках. Може, намочилися від снігу і вирішили просушитися," - каже сільський голова Олексій Ткачук.

Біля багаття двоє старших хлопців вирішили пожартувати та спіймали найменшого з компанії. Взявши хлопчика за руки та ноги, підняли його над багаттям та тримали.

"Ніхто з друзів не звертав уваги на мої крики про допомогу та не захистився за мене. Всі сміялись та дивилися, як вони знущаються наді мною, - розповів хлопчик.

Підлітки згодом відпустили хлопця. Наказали нікому нічого не розповідати. Своїй бабусі хлопчик сказав, що впав та вдарився. Дорослі дізналися правду через три дні після пригоди. Дитина вже не змогла терпіти страшний біль. Його відвезли до лікарні. Медики сказали, що у хлопчика опік тіла другого ступеня.

Підозра впала на 18-річного Богдана Мерецького та 17-річного Андрія Бурлачука. В останнього в соцмережі "Вконтакті" хлопець написав у статусі: "Будет больно - терпи! Будут слезы - сотри! Будет трудно — держись! Помни, брат, это жизнь". У школі вчителі гарно про них відгукуються.

"Таке правопорушення карається позбавленням волі від двох до п'яти років. Триває розслідування за фактом знущань над дитиною за статтею, в якій йдеться про катування, тобто, умисне заподіяння сильного фізичного болю, вчинене за попередньою змовою групою осіб", — каже начальник Оратівського райвідділу міліції Олександр Король.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині 9-річного хлопчика катували над вогнищем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути