неділя, 14 жовтня 2012 00:02

На Тернопільщині біля села знайшли склад боєприпасів

104 боєприпаси часів Другої світової війни викопали піротехніки неподалік села Тростянець Зборівського району Тернопільщини. Артилерійські снаряди, підривники до них та мінометні міни працівники аварійно-рятувального загону три дні вилучали із землі.

Як розповів Gazeta.ua начальник центру пропаганди УМНС в Тернопільській області Ігор Невінський, боєприпаси були розміщені на невеликій площі.

"Площа цієї ділянки – 5 на 5 метрів. Земля з часом просідає, виштовхує боєприпаси на поверхню. Їх хтось помічає, тоді звертаються до нас. Випадки бувають різні. Одного разу ми знайшли понад 1000 снарядів на площі усього 3 на 3 метри. Цього разу їх значно менше. Але небезпека є завжди. Бо якби здетонував хоча б один зі снарядів – вибухнули б усі", - зазначив він.

У самому селі про роботу піротехніків із вилучення боєприпасів чули. У сільраді кажуть, спеціалістів викликали не їхні люди – ніхто із місцевих підприємців полів не розорював.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У порушника правил дорожнього руху знайшли два пістолета і 50 гільз

У сорокових роках минулого століття поблизу Тростянця проходила лінія фронту.

"Я спілкувався із місцевими людьми. Вони пригадували, що і в радянський час на цій території на мінах підривалися селяни. А до рятувальникв звернулися члени Тернопільського обласного осередку всеукраїнської громадської організації "Закінчимо війну".  Під час розвідувально-пошукових робіт при обстеженні місця можливого захоронення солдата вони натрапили на підозрілі предмети, які виявились боєприпасами часів війни... Про свою знахідку одразу повідомили нас", - пояснив Невінський.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині біля села знайшли склад боєприпасів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути