четвер, 18 вересня 2014 11:49

На Тернопільщині під час уроків померли двоє школярів

На Тернопільщині під час уроків померли двоє школярів
Фото: ogo

В одній з тернопільських шкіл 17 вересня помер 11-тикласник. Днем раніше така ж трагедія сталася у Борщівській школі.

Навчальний день у 21-й тернопільській школі почався трагічно. Близько 9 години учню 11 класу Іванові стало погано.

"Він прийшов до класу і почав готуватись до уроків. Сів за парту, зі слів його однокласниць-дівчаток, витягнув книжку і почав щось повторювати. Йому стало погано. Він знепритомнів і впав на підлогу. Відразу після того дівчинка прибігла, мене повідомила, я повідомила медсестру, викликала швидку допомогу. Швидка допомога швиденько приїхала, надали першу медичну допомогу і забрали його в реанімацію в обласну дитячу лікарню. Після того нам приблизно через годину подзвонили і сказали, що він в реанімації помер", каже директор Тернопільської ЗОШ №21 Наталія Секелик.

Проте в лікарні, куди відвезли Івана, вважають, що хлопець помер раніше, ніж до них потрапив.

"Смерть хлопця, 16 р., наступила на першому уроці в 21 школі. Допомогу надавала медсестричка, викликала швидку, хоча я спілкувалася із лікарем швидкої допомоги, яка теж сказала, що ніяких ознак життя вона вже не застала по приїзду. Тобто були відсутні і пульс, і дихання, і рефлекси. Але вона все таки привезла до лікарні, оскільки школа знаходиться недалеко. Згідно з протоколами нашими лікування, ми все рівно протягом 40 хв. проводимо реанімаційні заходи", розповіла заступник головного лікаря з медичної частини дитячої обласної лікарні Алла Філюк.

У школі Івана запам'ятали спокійним, добрим учнем. Він був єдиною дитиною в батьків. Досить високий, симпатичний парубок. Однокласники і педагоги школи зразу ж встановили у холі лампадку із портретом померлого.

Ще один трагічний випадок трапився в одній із шкіл Борщівського району. Там погано під час уроку стало учениці 4-го класу. Дівчинці викликали швидку. Але вона теж померла. За попередніми результатами розтину, дитина була абсолютно здоровою.

За фактами обох дитячих смертей відкрили кримінальні провадження.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині під час уроків померли двоє школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути