середа, 21 серпня 2013 10:44

На Полтавщині через витік метану готувались евакуювати три села

Евакуювати жителів трьох сіл готувалися у Гадяцькому районі Полтавщини. Це 4 сотні людей. Усе - через аварію на одній зі свердловин Валюхівського родовища.

Під час спроби ліквідувати звичайний витік зірвало запірну фонтанну арматуру. Через отвір всього в 30 міліметрів бив газовий фонтан у 70 метрів. Усунути наслідки аварії намагалися газовики, рятувальники та військові. Через забруднення території усі посіви на цій площі доведеться знищити, а землю - знезаражувати.

Автор: Фото: www.mns.gov.ua
 
"Ми готові виконати при необхідності евакуацію з трьох населених пунктів, які попадають у цю зону. Це близько 391 людини. Опрацьовано, опробовано все це із сільськими радами. Близько 16 автобусів готові і чекають при необхідності", - розповідав Борис Галушко, заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації.

Зазначимо, за повідомленням ДСНС, станом на сьогодні витік газу на свердловині газового родовища ліквідовано.

Вдалося знизити тиск, на місце витоку встановити металевий клин та провести зварювальні роботи, що припинило витік газу. До ліквідації аварійної ситуації було залучено 35 од. техніки та 143 чол. (у тому числі від ДСНС – 17 од. техніки та 75 чол. особового складу).

Автор: Фото: www.mns.gov.ua
 

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині через витік метану готувались евакуювати три села». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути