субота, 20 квітня 2013 16:42

На Оболоні побили та затримали захисників лісу

У Києві на Оболоні, на вулиці Дніпроводській, сьогодні затримали трьох громадських активістів під час акції протесту проти вирубки дерев. Про це у коментарі Gazeta.ua повідомив координатор "Чорного комітету" Богдан Тицький.

"Сьогодні місцева громада проводила планове прибирання свого лісу, яке намагаються незаконно "рейданути". За нього не перший рік борються. І сьогодні вирішили благоустроїти ліс, щоб показати, що він дійсно потрібний громаді. Однак, коли прибирання закінчилося, на людей накинулися працівники міліції. Дуже жорстко, брутально затримали трьох людей: Миколу Коханівського, Ігоря Луценка і Віталія Грузінова. Миколу Коханівського дуже сильно побили, до нього приїжджала навіть "швидка". Зараз йому дуже погано. Коханівський перебуває зараз у дільничого там на місці. Луценко та Грузінов перебувають в Оболонському РОВС на вул. Малиновського, 2а. Поки що їм не висунуто жодних обвинувачень, тож вони чекають. І подальша доля поки не відома. Вони просто сидять, не пишуть ніяких протоколів, їх просто затримали абсолютно без ніяких пояснень", - розповів Тицький, який був безпосередньо на місці події.

За його словами, на місці лісу хочуть побудувати якесь чергове котеджне містечко.

"Місцева громада проти цього, бо це лишень не останні залишки зелені в Києві. Сьогодні ми провели абсолютно плановий суботник",- зазначив він.

Тицький зазначив, що було близько півсотні чоловік. Затримали якраз громадських активістів, які вирішили допомогти з благоустроєм.

Як повідомив "Українськіq правді" Ігор Луценко, під час акції група місцевих мешканців перекинула вагончики, в яких раніше жила охорона ділянок лісу. Після цього міліція почала затримувати активістів та намагалася затримати журналістів, які висвітлювали подію, зокрема, Тетяну Чорновіл.

Зараз ви читаєте новину «На Оболоні побили та затримали захисників лісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути