четвер, 07 березня 2013 21:30

На Львівщині мстяться за зруйнованого Леніна

На Львівщині мстяться за зруйнованого Леніна
Зруйнований пам'ятник Леніну на Сумщині. Фото: tvi.ua

На Львівщині продовжують виявляти акти вандалізму над пам'ятниками українським націоналістам.

Як раніше повідомляла Gazeta.ua, у ніч з 5 на 6 березня у селі Воля Задеревацька Стрийського району невідомі побили погруддя та пам'ятник Степану Бандері. Тут він проживав у 30-х роках минулого століття.

Сьогодні стало відомо, що вночі вандали розбили меморіальну таблицю на барельєфі біля музею Романа Шухевича у Львові на вулиці Білогорща. В цьому будинку музею була остання штаб-квартира головного командира УПА.

5 березня минуло 63 роки від дня загибелі Романа Шухевича. Тому у вівторок у Білогорщі відбулися урочистості з вшанування пам'яті генерал-хорунжого, головного командира УПА. Молодь та громадські організації принесли багато квітів.

Сьогодні квіти і вінки розкидані. На сам монумент накинули зашморг із міцного канату. Ймовірно, хотіли перекинути пам'ятник, причепивши інший кінець каната до машини. Однак місцеві мешканці почули шум і викликали на місце Державну службу охорони. Проте на місці вже нікого не затримали. У самому приміщенні музею нічого не пошкоджено.

Львівські міські депутати офіційно звернулися до міліції з проханням взяти під охорону пам'ятники націоналістам. Вважають, що ці акти вандалізму - це відповідь на повалення пам'ятника Леніну в Охтирці на Сумщині.

"Багато хто з мешканців Львівщини прогнозують, що злочин на Стрийщині є відповіддю "п'ятої колони" в Україні на руйнування пам'ятників Леніну і турбуються безпекою пам'ятників героям національно-визвольного руху, - йдеться у повідомленні від імені депутатів Володимира Гірняка, Віри Лясковської та Юрія Кужелюка. - Ми переконані, що акти вандалізму у Львові можуть спричинити великий негативний резонанс і не сприятимуть стабільності у суспільстві".

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині мстяться за зруйнованого Леніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

91

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути