вівторок, 23 серпня 2011 14:17

На Луганщині депутат з дробовика розстріляв міліціонерів

На Луганщині депутат з дробовика розстріляв міліціонерів

За допомогою звернулася мешканка міста Стаханов Луганської області, яка стверджує, що її син - міліціонер - і його товариші по службі стали жертвою депутатського свавілля. Жінка стверджує, що народний обранець зі своїми друзями побив двох патрульних і обстріляв групу затримання.

Тетяна Федорчева зі слів сина змогла повністю відтворити всі події, що сталися в ніч з 3 на 4 серпня, пише Ipta.fax.

"Мій син Олександр Федорчев і його напарник Олег Костюк патрулювали місто в районі вулиці Богдана Хмельницького. Хлопці помітили, що в розважальному комплексі "Комфорт" компанія із семи чоловіків, як кажуть, "приставала до дівчат". Коли дівчата обурилися, один з них вдарив жертву рукою по обличчю. Панянки звернулися за допомогою до патрульних. Міліціонери вимагали припинити безчинства, але семеро бешкетників напали на них і жорстоко побили. Били руками і ногами, після чого сіли в машину і поїхали"- розповіла Тетяна Федорчева.

Патрульні прийшли в себе і відразу повідомили і події в Стахановський міськвідділ. Міліціонери швидко встановили місце проживання одного з хуліганів, направили до нього групу затримання. Правда, взяти нападників без бою не вдалося.

Зі слів Олега Костюка, постраждалого ппсника, дебошири чинили збройний опір - почали стріляти в правоохоронців з мисливської рушниці "Сайга". Але міліціонерам вдалося скрутити зловмисників і доставити до міськвідділу. Правда, в результаті ще двоє правоохоронців опинилися в лікарні з вогнепальними пораненнями ніг.

"Чотирьох співробітників міліції госпіталізували з різними травмами: струс мозку, безліч ударів, ушкодження грудної клітки, поранення ніг... Але затриманих звільнили вже вранці 4 серпня. Кримінальну справу порушили, але вона зовсім не просувається. Ми знаємо, що зникли кілька хвилин запису з камер відеоспостереження ТБК "Комфорт". Це й не дивно, адже серед нападників був депутат Калиновської селищної ради, Попаснянського району", - розповіла Тетяна Федорчева.

У прес-службі МВС Луганської області підтвердили - бійка була, постраждали чотири правоохоронці. Але, за повідомленням прес-служби, начальник міськвідділу Стахановська не захотів вдаватися в подробиці.

"Бійку бачило багато людей, і зараз прокуратура опитує всіх свідків, тому це займе якийсь час, - пояснює прес-секретар прокурора Луганської області Олександр Зайцев. - На рахунок участі в подіях депутата селищної ради - нічого не можу сказати. Але якщо це так, то його статус не має значення. Якщо він буде визнаний винним, то понесе заслужене покарання".

Kriminal.tv вдалося з'ясувати, що йдеться про депутата Калиновської селищної ради, Попаснянкого району Дмитра Ляхова.

На сьогоднішній день обидва патрульних, які взяли на себе перший удар "веселої" компанії, вже вийшли з лікарні. Правда, поки не можуть похвалитися здоров'ям - їх мучать болі в грудях і голові. А ті, хто постраждав від стрільби - досі залишаються в госпіталі.

"Я провідував хлопців, у них почалося нагноєння на ногах - саме туди попала дріб. Зараз це дуже погано виходить, тому невідомо, чим може обернутися в майбутньому це поранення ", - пояснив Олег Костюк.

Примітно, що керівництво постраждалих зробило вигляд, ніби самого події взагалі не було. За час лікування міліціонерів відвідав тільки заступник міськвідділу з кадрів, поцікавився про їхнє здоров'я. Про будь-яку матеріальну допомогу взагалі не йдеться - всі витрати лягли на плечі сімей правоохоронців.


Зараз ви читаєте новину «На Луганщині депутат з дробовика розстріляв міліціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути