вівторок, 22 березня 2016 10:45

На Київщині закрили цехи з бурштином на 10 млн грн

На Київщині закрили цехи з бурштином на 10 млн грн

Служба безпеки України зупинила роботу підпільних цехів з обробки бурштину в Київській області, вилучена партія каменю на суму понад 10 млн гривень. Видобували бурштин в Рівненській і Житомирській областях, а вже оброблений - через Європу контрабандою доправляли до Азії. При спробі переправити до Львівської області майже 300 кг бурштину "цеховиків" затримали працівники СБУ. Організаторами тіньового бізнесу були мешканці Луганщини.

Про це пише "Тиждень".

"Під час слідчих дій за місцем розташування підпільних цехів в одному з районів Київської області правоохоронці виявили ще 200 кг обробленого дорогоцінного каміння, спеціальне обладнання. За висновками експертів, орієнтовна вартість вилученого бурштину за цінами "чорного ринку" становить понад 10 млн гр", – йдеться у повідомленні СБУ.

Нагадаємо, раніше польські прикордонники вилучили рекордну партію українського бурштину – понад півтори тонни контрабандного каменю загальною вартістю 24 млн злотих (майже 5,6 млн євро). Бурштин був захований у мішках у вантажівці з польськими номерами, що їхала з України до Польщі.

За різними оцінками, в Україні нелегально видобувають від 120 до 300 т бурштину за рік. Обсяг тіньового ринку становить $200-300 млн.

Зараз ви читаєте новину «На Київщині закрили цехи з бурштином на 10 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути