понеділок, 16 травня 2016 11:24

На Хмельниччині вандали зруйнували могилу героя Небесної сотні

У Шепетівці Хмельницької області на міському кладовищі вандали розтрощили могилу героя Небесної сотні Миколи Дзявульского. Сталося це 15 травня, пише "Depo.Хмельницький".

Зруйновані та розбиті дві секції огорожі та два флагштоки. На місці події працювала слідчо-оперативна група Шепетівської поліції, що опитала свідків. Відкрили кримінальне провадження за осквернення могили.

 

Нагадаємо, Микола Дзявульский був учителем географії та біології в Шепетівській школі, депутатом міськради та керівником громадської організації "Шепетівський союз підприємців".

Із перших днів Революції гідності брав активну участь в акціях протесту проти тодішньої влади. Був координатором Шепетівської міської громадської організації "Майдан". Загинув о дев'ятій ранку 20 лютого 2014 року неподалік Жовтневого палацу на вул. Інститутській від кулі снайпера, коли виносив на руках пораненого товариша. Куля влучила в серце, пробивши гаманець і паспорт у нагрудній кишені.

Читайте також: У Львові поліція затримала "на гарячому" крадія авто

Раніше повідомлялося, що невідомі зруйнували більш як 40 пам`ятників на кладовищі в селі Закам'янка Марганецького району Дніпропетровської області.

Зараз ви читаєте новину «На Хмельниччині вандали зруйнували могилу героя Небесної сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути