четвер, 23 червня 2016 17:56

На очільника патрульної поліції напали із ножем

На очільника патрульної поліції напали із ножем

У Луцьку затримали чоловіка, який 23 червня близько 1-ї години ночі під час патрулювання напав на начальника Управління патрульної поліції міста — Олександра Вовченка.

"Разом зі своїм заступником Дмитром Хмаруком службовим автомобілем об'їжджали місто, щоб проконтролювати ситуацію на вулицях. Увагу привернула юрба біля одного з готелів на вулиці Набережній. Це були діти, які в супроводі дорослих зібрались біля туристичного автобуса, щоб їхати в подорож. Впевнившись, що все гаразд, ми повернулись до свого автомобіля", - пояснив Вовченко.

Двері службового автомобіля відкрив невідомий чоловік із вівчаркою та скомандував Вовченку вийти з машини. Отримавши відмову, схопив ножа та кинувся на поліцейського. Дмитро Хмарук після попередження та пострілу у повітря вистрелив двічі із травматичної зброї у нападника. Він почав тікати. Та його затримали. Ніж зловмисника знайшли неподалік.

Нападник отримав легке ушкодження шиї. Його шпиталізували. Загрози життю немає. За попередньою інформацією, перш ніж напасти на Олександра Вовченка, чоловік встиг сказати туристам, що в автобусі є вибухівка.

"Близько опівночі автобус з дітьми з Луцька мав вирушити у дитячий табір в Карпати. Натомість автобус вирушив лише біля 4 години ранку. Так як чоловіки у цивільному з вогнепальної зброї поранили іншого чоловіка, який чіплявся до них. Невідомий також сказав, що в автобусі з дітьми є вибухівка. Усіх вивели з автобуса до прибуття кінологів. Очікували близько двох годин, поки тривав огляд. Пораненого чоловіка забрала швидка. Жодна дитина не постраждала фізично. Але у дітей стрес. Уявіть і стан батьків", - розповіла лучанка Вероніка Федосова-Цибульська, яка була у автобусі з дитиною.

Нині за фактом події працюють слідчі та працівники відділу внутрішньої безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У маршрутці помер 47-річний чоловік

Нагадаємо, 23 червня близько 6-ї ранку у Харкові біля пляжу поліцейські підстрелили двох відпочивальників. Інцидент стався біля розважального комплексу "Арізона" в Олексіївському лугопарку. У ході конфлікту один з поліцейських відкрив стрілянину з травматичної зброї. Прокуратура області проводить розслідування.

Зараз ви читаєте новину «На очільника патрульної поліції напали із ножем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути