середа, 04 липня 2012 15:11

На Донеччині бійці "Альфи" відкрили вогонь в людному місці

На Донеччині бійці "Альфи" відкрили вогонь в людному місці
Спецпідрозділ за допомогою зброї затримав хабарника з БНОН. Фото: flot.com

На Донеччині працівники лінійної міліції підозрюються у корупційній схемі, повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Встановлено, що троє працівників правоохоронного органу, зловживаючи службовим становищем, організували налагоджену схему одержання неправомірної вигоди через збут наркотичних речовин. Підозрювані штучно створювали ситуації, при яких громадяни "попадалися" на зберіганні наркотиків. Так, підозрювана група, заздалегідь знаючи, що у громадянина при собі є наркотики, затримувала його нібито для перевірки документів. Після чого, за заздалегідь спланованим сценарієм, у громадянина виявлялося "зілля". Потім, підозрювані вимагали у громадянина гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності.

Прокуратурою області спільно з УСБУ в Донецькій області були задокументовані ці факти. Відділом прокуратури області з розслідування злочинів з ознаками корупції стосовно підозрюваних порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.364 (зловживання службовим становищем), ч.2 ст.307 (збут наркотичних засобів) КК України.

2 липня прокуратурою було дано дозвіл на залучення сил спецпідрозділу для затримання підозрюваних осіб. При затриманні працівники міліції чинили опір бійцям "Альфа" і спробували сховатися на автомобілі. У зв'язку з цим було прийнято рішення силового затримання. В результаті застосування вогнепальної зброї ніхто не постраждав. В даний час підозрювані затримані. Ведеться слідство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині за хабарником з БНОН влаштували погоню із стріляниною

Як уже повідомляла Gazeta.ua, спецоперація СБУ із затримання начальника відділу боротьби з незаконним оборотом наркотиків лінійної міліції на станції Ясинувата і начальника слідства тієї ж міліції мало місце 3 липня в центрі міста Ясинувата.

Як повідомляють жителі міста Ясинувата, вчора близько 15.00 - 15.30 звучали автоматні постріли на так званому Макіївському кільці. У цьому місці перетинаються магістраль з пожвавленим рухом на Макіївку і одна з центральних вулиць Ясинуватої - вулиця Артема. Повз проїжджали маршрутки і автомобілі, пасажири яких гіпотетично могли отримати випадкову кулю від співробітників "Альфи".

Затримані міліціонери з грошима тікали на своїх машинах, їх переслідували. Джип "Ніссан" з працівником СБУ за кермом пішов на таран і зупинив "BMW 7", яким керував начальник відділу боротьби з наркотиками лінійної міліції. А його приятелю слідчому вдалося втекти на простреленій машині, але пізніше бійці спецпідрозділу зупинили втікача.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині бійці "Альфи" відкрили вогонь в людному місці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути