середа, 16 квітня 2014 15:41

Спецтема: Війна на Донбасі

На Донбасі частина міліції перейшла на бік сепаратистів — Ярема

На Донбасі частина міліції перейшла на бік сепаратистів — Ярема

Ситуація в Донецькій області дуже складна - частина співробітників міліції перейшла на бік сепаратистів. Про це після засідання Кабміну повідомив перший віце-прем'єр Віталій Ярема.

"Там ситуація дуже складна. Ми постійно на зв'язку... Є співробітники міліції, які відстоюють позицію української незалежності і жодним чином не співпрацюють з сепаратистами, а є працівники міліції, які начепили георгіївські стрічки і знаходяться в підпорядкуванні сепаратистів", - цитує Ярему Ліга.net.

За його словами, керівник обласного управління міліції виконує свої обов'язки у відповідності з присягою. На питання, скільки адміністративних будівель захоплено на сході України, Ярема відповів: "Є захоплені приміщення органів внутрішніх справ, як, наприклад, в Горлівці, Краматорську, Слов'янську. У Маріуполі захоплена державна адміністрація, а міліція не захоплена".

"Що стосується самого Донецька, то управління МВС перебуває під контролем міліції, але начальник УВС з зусиллями може потрапити на робоче місце, оскільки воно охороняється колишніми співробітниками "Беркуту", які брали участь у розстрілі Майдану, але міліція працює", - підсумував він.

Раніше Ярема заявляв, що адмінбудівлі на Донеччині захоплюють російські військові. За його словами, російських військових з автоматами вдалося ідентифікувати, зокрема, в Слов'янську і Краматорську.

16 квітня стало відомо, що у Донецьку озброєні люди захопили будівлю міської ради. Бойовики представилися членами харківської організації "Оплот".

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі частина міліції перейшла на бік сепаратистів — Ярема». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути