Ексклюзиви
понеділок, 07 листопада 2011 14:34

На Черкащині власник магазину демонтував чужі ятки, щоб не псували краєвид
5

Фото: Фото: Ірина Патлатюк

Вчора в місті Умань на Черкащині близько 17.00 по вулиці Радянській кілька чоловіків почали зрізати ятки для продажу квітів на квітковому ринку. Пред'явити продавцям квітів будь-які документи на демонтаж яток чоловіки не змогли. Як виявилося, власник магазину що працює навпроти квіткового ринку, вирішив облагородити тротуар і покласти плитку, але йому заважали ятки. До приїзду міліції встигли зрізати чотири ятки.

Продавці квітів, що ще працювали ввечері викликали міліцію та власників тих яток, що демонтували. Люди обурювалися, адже їх ніхто не попереджав про демонтаж і вони мають всі документи працювати там.

"Мою ятку демонтували, порізали все і вже почали вантажити, – розповіла власниця Лілія Місюра. – Маю всі документи, сплачую податки. У мене двоє дітей, чоловік загинув. Хто мені поверне мою ятку? Де мені працювати?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тернопільські сектанти продовжують молитись серед руїн

Ніну Ромну, яка почала захищати ятку до приїзду її власників, за словами жінки один з робітників погрожував побити увімкненою болгаркою.

"Я просила їх, щоб не різали, стала біля кіоску, а він до мене з болгаркою, – розповіла продавець квітів Ніна Ромна. – Наступною яткою була моя, і що робити, я не знала".

Власники квіткових яток розповіли, що конфліктів ніколи з власником магазину не було. Вони навіть купували там побутову хімію.

Власник магазину Дмитро Пентій запевнив, що має документи на будівельні роботи.

"У мене є дозвіл на виконання робіт, – прокоментував Дмитро Пентій. – Де є гарантії, що це їхні ятки. Подивіться – центр міста, а тут таке робиться, це сміття. Ці ятки псують вигляд. Комунальники все одно мене б попросили, щоб я це прибрав. Дозвіл мені видали в п'ятницю. Коли проводитимуться роботи, то тут буде міліція".

У міській владі назвали дії власника магазину незаконними. На квітковому ринку по Радянській в Умані працює 16 підприємців. Його вже кілька років планують перенести в інше місце.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині власник магазину демонтував чужі ятки, щоб не псували краєвид». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути