понеділок, 10 жовтня 2011 07:30

На колишньому цукрозаводі робитимуть сухі будівельні суміші

Другий тиждень на Кам'янському цукрозаводі працюють бригади різальників. Вирізають метал на брухт. Шматки металевих труб складають на вантажівку. Біля огорожі на тротуарі стоять десяток місцевих. Одна киває головою:

— Мої батько з матір'ю півжиття тут пропрацювали, я з ними в баню на завод ходила малою, в цукрозаводський кінотеатр. Зараз він заріс бур'яном, таке буде і з заводом, як вивезуть усе цінне.

Останні п'ять років цукроварня не працювала. За борги на майно наклали арешт. Ліквідатори в рахунок оплати забрали собі вагову й будинок культури. Недавно завод за 10 млн грн викупило виробничо-комерційне підприємство "ВІГОР" із Києва.

— Я говорив із його керівництвом. Вони погодилися погасити борг по зарплаті, що висить роками. Це 251 тисяча. Нові власники планують відкрити завод із виготовлення сухих будівельних сумішей. На виробництво наберуть 130 працівників, —  розказує голова Кам'янської райдержадміністрації 52-річний Віталій Архип'юк.

У місті ходять чутки, що завод викупили заради брухту, якого там на десятки мільйонів. У райдержадміністрації стверджують, що лише на 5 млн грн. Понад сотню потужних електродвигунів, насоси й інше цінне обладнання демонтували раніше й тихцем вивезли, попри арешт.

Зараз ви читаєте новину «На колишньому цукрозаводі робитимуть сухі будівельні суміші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути