Ексклюзиви
понеділок, 30 грудня 2013 16:00

На Черкащині невідомі намагалися розбити пам'ятник Леніну

На Черкащині невідомі намагалися розбити пам'ятник Леніну
Фото: visti.ks.ua

Сьогодні біля четвертої ранку невідомі чоловіки у місті Ватутіне Черкаської області скинули постамент Леніна та намагалися його розбити. Зробити це їм не вдалося, так як пам'ятник виявився міцним. Справою займається міліція.

"Молодчики у масках накинули на пам'ятник шнури і потягли. Пам'ятник упав, після чого почали бити кувалдами. Це ознака фашизму, можу сказати, що в Україні є фашизм. Вважаю це актом вандалізму. Ми звернулися у міліцію, там вже відкрили кримінальне провадження по цій справі, - прокоментував голова обласної організації Компартії Віктор Роєнко. - Напередодні, 26 грудня питання про перенесення пам'ятника в інше місце виносили місцеві депутати від "Батьківщини", тому ми думаємо, що це не лише справа свободівців, а й "Батьківщини".

Комунальники поставили монумент на місце за кілька годин. Це четвертий пам'ятник Леніну, який хотіли знести за останні роки. У Черкасах, Тальному та Смілі монументи знесли. 1800 місцевих жителів підписалися за те, щоб пам'ятник у Ватутіному залишити.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині невідомі намагалися розбити пам'ятник Леніну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути