четвер, 26 липня 2012 14:49

На Черкащині МНСники рятували бичка, який провалився у колодязь

25 липня в обідню пору в селі Новоселиця Катеринопільського району на Черкащині в старий колодязь упав бичок місцевої жительки Наталії Коваленко.

Відсутність чотиримісячного теляти помітив пастух тоді, коли череду гнали додому. Тварину шукали в посадках, ярах, а потім почули дивні звуки на одному з дворів, повідомили в МНС Черкаської області.

"На околиці села біля покинутої хати є старий колодязь. Води в ньому вже немає, а лише болото. Бичок лежав на десятиметровій глибині. Господарі привезли нам металеву триногу з лебідкою для копання криниць. Ми вниз спочатку опустили рятівника Віталія Фригана. Він обв'язав теля спеціальним тросом. Після того, як витягли нашого працівника з іншим кінцем тросу, почали рятувати бичка. Нас було п'ятеро та ще троє людей з села. Десь через хвилину тварина була вже на поверхні. Бичок важить десь 150 кг. Думали, що теля покалічилося чи замерзло. Ні, нормально, встало й пішло. Тільки дуже брудне", - розповів начальник Катеринопільського рятувального посту 32-річний Сергій Шматко.

За словами помічника начальника обласного МНС 45-річного Костянтина Проценка, черкаські рятувальники корів, коней, собак витягували з ям, тунелів і болота.

"Десь два роки тому в Звенигородці знімали з дерева мавпу. Вона втекла з машини цирку. Артисти зупинилися, бо була така ж сама спека, як зараз. Повідкривали двері в вантажівках, щоб охолодити тварин, - згадав Костянтин Петрович. - Мавпа якимось чином утекла. Забрала надто високо та ще й зачепилася за гілку ремінцем. Тому до працівників цирку не могла злізти, скільки вони її не кликали. Якби ще якийсь час не звернулися до рятувальників, то мавпа могла б загинути".

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині МНСники рятували бичка, який провалився у колодязь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути