субота, 08 серпня 2015 19:34

МЗС з'ясувало інформацію про українців в Малі: в заручниках було четверо, один загинув

МЗС з'ясувало інформацію про українців в Малі: в заручниках було четверо, один загинув
Фото: www.telegraph.co.uk

У заручниках бойовиків, що у захопили готель в Малі, були четверо українців, одному з них вдалося втекти. У результаті операції малійскіх силовиків по звільненню заручників загинув один громадянин України, ще двоє були врятовані, інформують в МЗС України.

"За попередніми даними, отриманими від малійской сторони і місії ООН у Малі (МІНУСМА), в результаті нападу були захоплені четверо громадян України, один з яких загинув. Одному з українців вдалося втекти від нападників і зараз він знаходиться на базі МІНУСМА в провінції Мопті. Двоє інших громадян були звільнені в ході антитерористичної операції і в даний час вони в безпеці", - йдеться в оприлюдненому в суботу ввечері повідомленні.

В українському зовнішньополітичному відомстві зазначили, що посольство України в Алжирі перебуває в постійному контакті з компетентними органами Малі і місією ООН з метою встановлення персональних даних загиблого громадянина України і з'ясування обставин його загибелі.

"Також вживаються термінові заходи для встановлення зв'язку зі звільненими українцями з метою визначення їх стану та надання необхідної консульської допомоги", - запевнили в МЗС.

Як повідомлялося, група озброєних людей в Малі вчинила напад на готель у Севара, в якому часто зупиняються іноземці. Місцеві жителі заявили французьким журналістам, що нападники прагнули викрасти групу іноземців, які перебували в готелі.

8 серпня французький телеканал iTele з посиланням на джерело в малійських збройних силах повідомило, що військовослужбовці армії Малі вибили групу озброєних людей з готелю.

У малійському військовому командуванні поки не надають остаточних даних про жертви нападу бойовиків. Немає і докладної інформації про долю мирних громадян, що перебували в готелі в момент атаки, у тому числі - і про іноземців.

Агентство ЕФЕ передає, що за його інформацією в результаті нападу на готель загинули 12 осіб: четверо бойовиків, п'ятеро малійських військових, двоє співробітників готелю і один член місії ООН у Малі - МІНУСМА. Раніше надходили повідомлення про вісім загиблих.

Агентство відзначає, що в даний час військові оглядають райони навколо готелю, щоб переконатися, що там немає бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «МЗС з'ясувало інформацію про українців в Малі: в заручниках було четверо, один загинув». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути