четвер, 05 квітня 2012 16:35

Чоловік намагався себе спалити під вікнами Президента

Чоловік намагався себе спалити під вікнами Президента
Близько 8:30 Микола Маренич був затриманий міліцією. Фото: tsn.ua

Житель селища Бородянка 74-річний пенсіонер Микола Маренич намагався себе сьогодні вранці, 5 квітня, публічно підпалити під Адміністрацією Президента. Таким способом чоловік протестував проти розкрадання землі у Бородянці.

"Два роки назад я підняв питання про виділення земельної ділянки у Бородянській області. Просив виділити мені 7 гектарів для фермерського господарства. Я там хочу вирощувати індиків. У мене зараз є свої індики, близько 40. Всі ці два роки мені не відмовляли, а затягували час. Я дізнався, що за ці два роки у Бородянці біля 2 тисяч гектарів землі розікрали через підставних осіб. У мене є докази - це документи на частину цих крадіжок. Сотні підставних осіб отримували землю, а потім продавали", - розповів Микола Маренич.

Близько 8:30 Микола Маренич був затриманий міліцією на Інститутській, 9 біля Національного банку України.

"Зловили шість міліціонерів і запхали у машину. Там ще були люди з психіатричної лікарні, хотіли мене спочатку забрати туди. Але потім лікарі склали акт про відсутність у мене будь-яких психічних відхилень. Забрали у мене сумку з бензином. Я взяв літрову банку, куди налив бензин, і запальничку. У міліції я написав заяву і зі мною до 14:30 розмовляв начальник управління Олександр Лісниченко. Розмова була довга і пустопорожня", - додав пенсіонер.

Микола Маренич має чотирьох внуків та дружину.

"Рідним я не казав про свої наміри. О п'ятій годині ранку встав і пішов. Я би вже не зупинився, у мене не було виходу. Бо якби зупинився подумали, що слабак. Я не буду зупинятися і надалі буду пікетувати і писати заяви. Тепер вони мене вже вдруге так не піймають", - додав Микола.

Нагадаємо, 16, 17 і 20 лютого 2012 року Микола Маренич пікетував з плакатами проти розкрадання земель Анатолієм Присяжнюком біля Київської адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік намагався себе спалити під вікнами Президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути