четвер, 20 жовтня 2011 15:01

Муаммар Каддафі помер від поранень

Муаммар Каддафі помер від поранень

Лівійський лідер Муаммар Каддафі помер невдовзі після захоплення від поранень. Про це агенству Reuters повідомив очільник Національної перехідної Ради.

Раніше повідомлялося, що Каддафі був поранений в обидві ноги і захоплений при спробі втечі з міста Сірт, взятого урядовими військами. Підтвердження цих даних з інших джерел поки немає.

Повалений лівійський лідер, за деякими даними, ховався від сил Національного перехідного ради в Сірті в ямі, повідомляє веб-сайт британської газети "Гардіан".

У повідомленні йдеться, що незадовго до затримання він кричав бійцям "не стріляйте, не стріляйте!".

За повідомленням телерадіокорпорації Бі-Бі-Сі, в НАТО зазначають, що альянсу потрібен час, щоб перевірити повідомлення про затримання або загибелі М. Каддафі. Крім того, надходять дані про арешт представника М.Каддафі - Мусси Ібрагіма.

У міністерстві оборони і МЗС Великобританії заявляють, що поки нічого не знають про затримання колишнього лідера Лівії.

Прес-секретар Держдепартаменту США на  даний момент не зміг підтвердити факт затримання та смерті полковника.

 

Раніше в четвер представники ПНС заявили про встановлення повного контролю над "малою батьківщиною" лідера лівійської Джамахірії місті Сірт.

Два дні тому війська ПНС оголосили, що повністю взяли під контроль інший великий осередок опору новій владі - місто Бені-Валід, розташований за 170 км на південний схід від Тріполі.

В середині лютого в Лівії почалися масові демонстрації з вимогою відставки Муамара Каддафі, які згодом переросли в збройне протистояння між урядовими силами і опозицією.

У ході майже дев'яти місяців бойових дій противникам режиму Каддафі вдалося встановити контроль майже над усією територією Лівії. Перелом у бойових діях настав у третій декаді серпня, коли сили опозиції за підтримки авіації НАТО зайняли лівійську столицю Тріполі. Про долю Муамара Каддафі до цих пір нічого не було відомо. Частина його сім'ї втекла в Алжир.

У лютому опозиція сформувала в Бенгазі Перехідну національну раду (ПНС), який оголосила єдиним легітимним органом влади в країні. ПНС визнали більше 60 країн

Зараз ви читаєте новину «Муаммар Каддафі помер від поранень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути