пʼятниця, 18 квітня 2014 19:57

Мисливцям повернули землі, які відбирали для чиновників

Мисливцям повернули землі, які відбирали для чиновників

17 квітня Черкаська обласна ради дозволила мисливцям Чорнобаївського району полювати на угіддях, які раніше відібрала прокуратура. Депутати прийняли рішення одноголосно.

Територія мисливських угідь Чорнобаївського району складає 114 тис. га. З них 95 тис. га — поля й степи, решта — ліс. Раніше на них полювали мисливці товариства "Мисливсько-рибальське господарство "Чорнобаївське". 3 роки тому обласна прокуратура відібрала землі, мовляв, вони надані з порушеннями.

- Жителям сіл Лящівка, Велика Бурімка, Мохнач забороняли випасати худобу, косити сіно і навіть збирати гриби. З 2011 року ми взагалі не полювали, всі гроші витрачали на суди, щоб повернути землі, - каже директор товариства 51-річний Валерій Коваленко.

- Війна почалась через урочище Чубарово. Воно розташоване якраз вздовж цих сіл біля Кременчуцького водосховища, ідеальне для зведення резиденції, приглянулось губернатору Сергію Тулубу. Хотів відірвати близько 10 тисяч гектарів собі і своїм людям. Решта збиткових територій їх не цікавила. Прокуратура звинуватила нас, що не маємо згоди від 45 фермерських господарств і від районної адміністрації погодження на водно-болотні угіддя. Тоді на сесії під тиском Тулуба рішення "протягнули", позбавили мисливців територій полювання, - зазначає голова мисливського господарства 62-річний Петро Душейко.

Депутат Юрій Громовський каже, що тоді прийняли незаконне рішення.

- Ми зголосували під тиском і підтримали протест прокурора. Тому тепер мусили його відмінити, – каже Громовський.

Зараз ви читаєте новину «Мисливцям повернули землі, які відбирали для чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути