Ексклюзиви
вівторок, 12 серпня 2014 17:55

Міліція затримала бійців Правого сектору, які везли з зони АТО арсенал зброї

Міліція затримала бійців Правого сектору, які везли з зони АТО арсенал зброї
Фото: google.com.ua

Шістьох бійців Правого сектору, які поверталася в Ужгород у відпустку із зони АТО, вночі 12 серпня неподалік міста Стрий обстріляли та затримали працівники міліції.

"Я не знаю, чи це група Правого сектору, чи якась інша. Ми просто затримали дві машини людей зі зброєю, - каже начальник прес-служби львівської обласної міліції Світлана Добровольська. - Працівники УБОЗ УМВС України в Закарпатській області отримали інформацію щодо наміру шістьох осіб переправити із зони АТО на Закарпаття значну партію зброї, боєприпасів та вибухівки. Про це вони повідомили львівських колег. У результаті операції працівники близько 01.00 на залізничному переїзді у Стрию зупинили два автомобілі Jeep Grand Cheroke на чеській реєстрації. Автомобілі було затримано із використанням вогнепальної зброї у зв'язку з відмовою водіїв зупинитися. Правоохоронці здійснили постріли по колесах автомобілів".

Як кажуть в міліції, при огляді першого автомобіля виявлено 8 автоматів, 49 магазинів АК, 2 гранатомети, кулемет, 3 снайперські гвинтівки, 2 пістолети, мисливську гвинтівку, кілька десятків гранат.

Затримані доставлені в Стрийський МВ ГУМВС України у Львівській області. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

У Правому секторі кажуть, що вилучена зброя була легально зареєстрована.

"Насправді, працівниками міліції із застосуванням вогнепальної зброї було здійснено напад на бойовий підрозділ Добровольчого Корпусу, який їхав в Ужгород в короткотермінову відпустку після виконання низки бойових задач, - кажуть у Правому секторі Закарпаття. - На рахунку групи більш як 10 бойових виходів, в тому числі вилазок в тил ворога та розвідувальних операцій як самостійно так і у взаємодії із підрозділами ЗСУ та іншими добровольчими підрозділами. Наразі відомо про побиття одного із хлопців, наслідком якого є розбита голова. МВС звинувачує добровольців у переправленні зброї із зони АТО, хоча насправді йде мова переважно про особисту зброю, яка легально зареєстрована. Зараз ми ведемо переговори з міліцією щодо звільнення хлопців", - каже провідник ПС Закарпаття Олександр Сачко.

 

Зараз ви читаєте новину «Міліція затримала бійців Правого сектору, які везли з зони АТО арсенал зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути