вівторок, 21 січня 2014 17:28

Міліція затримала 50 активістів протесту на Грушевського

Міліція затримала 50 активістів протесту на Грушевського
Фото: ipress.ua

До органів внутрішніх справ доставлено 50 активних учасників подій на вулиці Грушевського в Києві, 26 з них - процесуально затримано. Вже 22 правопорушникам повідомлено про підозру в участі у масових заворушеннях у центрі Києва, повідомляє прес-служба МВС.

Представники МВС України зустрілися зі студентами, які прийшли до стін відомства, і проінформували їх про хід розслідування кримінальних проваджень, у яких фігурують учасники масових заворушень у столиці.

За словами заступника начальника Головного слідчого управління МВС України Олега Татарова, 19 січня слідчими за фактами подій в центрі Києва порушено кримінальну справу за ст. 294 Кримінального кодексу України (масові заворушення).

"Тоді частина радикально налаштованої молоді здійснювала кримінальні правопорушення: завдавала тілесні ушкодження працівникам міліції, використовуючи палиці, каміння, пляшки із запальною сумішшю. На даний момент 80 правоохоронців госпіталізовані", - повідомив Татаров.

За його словами, 50 найбільш активних учасників масових заворушень вже доставлені в органи внутрішніх справ. 26 правопорушників процесуально затримані, 22 - повідомлено про підозру.

"Хотів би сказати, що ми не поділяємо правопорушників на студентів і не студентів. Всі повинні дотримуватися Конституції України, вимог Кримінального кодексу та інших законів і ні в якому разі їх не порушувати", - підкреслив заступник начальника ГСУ МВС.

Він також нагадав, що правоохоронці вже неодноразово закликали учасників масових акцій не піддаватися на провокації з боку окремих осіб, у тому числі - політиків.

"Оскільки вони самі не скоюють правопорушення, а провокують до цього людей, - підкреслив Олег Татаров.

Зараз ви читаєте новину «Міліція затримала 50 активістів протесту на Грушевського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

83

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути