субота, 13 липня 2013 16:03

Міліціонери та їхні родичі перекрили трасу Київ-Черкаси

Міліціонери та їхні родичі перекрили трасу Київ-Черкаси
Фото: poltava.pl.ua

Трасу Київ-Черкаси і центральну вулицю міста Сміла перекрили співробітники міліції та їхні родичі. Причиною акції став інцидент зі спробою затримання місцевого жителя Василя Врадія. Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Врадій напав на міліціонерів із ножем, одного смертельно поранив, а другий потрапив у реанімацію. Після цього, Василь покінчив з собою на місці злочину за допомогою викрутки.

Прокуратура Черкаської області відкрила кримінальне провадження за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ст.348 (замах на життя правоохоронця), ч.3 ст.365 (перевищення влади і службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Саме кримінальне провадження проти міліціонерів обурило їхніх колег.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині злочинець зарізав міліціонера, а потім заколов себе ножем

У міліції відзначають, що Врадій неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності.

Як випливає з блогу на LB.ua правозахисника Марини Говорухіної, в 2012 році Василя Врадія затримали і жорстоко катували місцеві міліціонери за допомогою електричного струму. Факти ушкоджень були зафіксовані в медичній карті. Врадій звернувся до прокуратури, яка спочатку відмовила в порушенні кримінальної справи, а потім все ж почала розслідування. Воно тривало до червня цього року, коли мало відбутися перше судове засідання за участю міліціонерів.

Однак Врадій на засідання не прибув і зник. Через три дні брат Врадій звернувся у відділення міліції із заявою про його зникнення.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери та їхні родичі перекрили трасу Київ-Черкаси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

113

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути