середа, 12 лютого 2014 15:44

"Міліціонери ходили мені по спині і вимагали зізнатися у злочинах" - так катували чоловіка на Вінниччині
5

31-річного Сергія Білоуса із села Калитинка Шаргородського району Вінниччини, за його словами, катували міліціонери з управління по боротьбі з організованою злочинністю. Правоохоронці одягли чоловіку кайданки та змушували зізнатися у нескоєних злочинах.

"Вони в автомобілі завернули мені руки за спину й надягли на руки кайданки, зупинились біля лісосмуги. Витягнувши мене з машини, кинули на живіт й, ставши ногами мені на спину, почали відгинати від спини зв'язані руки. При цьому вимагали, щоб я їм зізнався в тому, що передавав якомусь борівському чоловіку, це Чернівецький район, в тюрму наркотики та мобільні телефони. Я заперечував, оскільки такого не робив, через що вони мене били руками та ногами по спині, не підіймаючи з холодної землі. Тоді вимагали в мене зізнання в тому, що я наводив на хати своїх товаришів, яких в мене вдома затримали працівники Чернівецького РВ УМВС. Коли мене підняли на ноги, то продовжили бити долонями рук по обличчю та в голову, незважаючи на те, що я дуже налякався й казав, що мене болить серце. Один з них сказав, що зараз пустять мене по полю й, приклавши руку до кишені, сказав, що будуть в мене стріляти, а потім скажуть, що застрелили через те, що я від них утікав. Лякали мене, що вчіплять на трос й будуть тягти за автомобілем", - розповів Сергій Білоус.

Після години знущань у лісі, чоловіка відвезли до Вінниці. Там тортури продовжилися.

"Мене привезли до п'ятиповерхового приміщення. Я їм показав свої руки, по яких текла кров, так як в них врізались кайданки. Хлопці зняли наручники й дали змити кров з рук, після чого завели в кабінет і почали бити по голові півторалітровою пляшкою з водою. Я відчував запаморочення та сильний біль. Били також долонями рук по голові, вимагаючи, щоб я зізнався в передачі наркотиків та мобільних телефонів на тюрму й в крадіжках. Я їх запевняв, що нічого такого не робив. Вони погрожували, що підкинуть мені наркотики й посадять мене в тюрму", - сказав Сергій Семенович.

В кабінеті чоловіка протримали півгодини. Потім примусили підписати протокол.

"Роздрукувавши текст на аркуші паперу, надали мені його для підпису. Можливості прочитати той документ мені, звісно, не надали, лише били в голову руками, в чорних м'яких рукавицях, примусили розписатись в графі, в якій я відмовляюсь від послуг адвоката. А також в кінці документу наказали записати, що з моїх слів записано вірно і мною прочитано, хоча прочитати мені ніхто нічого не дозволив. Після того надали мені ручку й аркуш паперу, й наказали, щоб я власноручно записав, що я допомагаю слідству, як свідок. На третьому аркуші примусили записати, що в мене до них претензій немає", - згадує Сергій.

Наразі справу розглядає Жмеринська міжрайонна прокуратура. Слідчий, який веде справу, призначив судово-медичну експертизу та оглянув місце події у лісі. За фактом злочину порушене кримінальне провадження, особи міліціонерів встановлюються.

 

Зараз ви читаєте новину «"Міліціонери ходили мені по спині і вимагали зізнатися у злочинах" - так катували чоловіка на Вінниччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути