понеділок, 03 серпня 2015 11:44

Міліціонер, який здавав Донецьк сепаратистам, злякався погроз і їде з Києва

Міліціонер, який здавав Донецьк сепаратистам, злякався погроз і їде з Києва

Екс-начальник Головуправління МВС у Донецькій області Роман Романов залишив Київ, зіславшись на погрози, які надійшли після публікації інформації про нього.

Про це він по телефону розповів "Новинам Донбасу".

"Після того, що сталося і коли люди стали писати в коментарях, про те, що машину треба спалити і розстріляти сім'ю, я вирішив поїхати з Києва. Бути новим Бузиною я не хочу. Пану Фірсову (народний депутат з фракції Блок Петра Порошенка. - ред .), як представникові влади, краще займатися реформами, а не піаритися. Напевно тому що у нього з реформами не дуже виходить, він займається піаром", - сказав Романов.

Він сказав, що пішов у відставку 5 березня 2014 "після мітингу на площі, коли вивозили уболівальників". У цей день в Донецьку було скоєно напад на мітинг на підтримку єдності країни. На площі почалася масова бійка вболівальників ФК "Шахтаря" з людьми з російською символікою. Тоді міліції вдалося взяти уболівальників в кільце, відгородивши їх від нападників, посадити в автозаки, і вивезти з площі Леніна, де проходив мітинг.

Романов сказав, що подав у відставку потім, тому що "бачив, що є недовіра". "Я пану Фірсову сказав, що історія розставить все на свої місця, він вирішив попіаритися - це його право".

Екс-начальник донецької міліції підтвердив, що він відвідував Крим, як "усі влітку відвідують". Романов не згоден зі звинуваченнями у "здачі Донецька" і "зраду". "Я народився в Донецьку, і людей Донецька я ніколи не зраджував".

Романов розповів, що він спілкується зі своїми колишніми колегами, які опинилися по різні сторони конфлікту. "Я людина комунікабельна, спілкуюся, як з одними, так і з іншими".

Нагадаємо, що 3 березня 2014 Романов завів до сесійної зали Донецької обласної ради  так званого "народного губернатора" Павла Губарєва, який поставив депутатам ультиматум, після чого почався штурм будівлі облради,  який завершився його захопленням. Міліція не перешкоджала штурму нібито, щоб уникнути жертв.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонер, який здавав Донецьк сепаратистам, злякався погроз і їде з Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути