четвер, 13 червня 2013 08:39

Менше ніж за півроку через погані українські дороги загинули 28 людей

Менше ніж за півроку через погані українські дороги загинули 28 людей
Фото: photo.segodnya.ua

За п'ять місяців 2013 року в Україні через погану якість доріг сталося 598 ДТП, в яких загинуло 28 осіб.

Про це "Вестям" розповіли в ДАІ, уточнивши, що 256 аварій сталося на дорогах, а 342 - на вулицях міст.

"Наслідки подій в містах і на трасах незрівнянні, через швидкість, - каже Володимир Резніков, заступник начальника Управління ДАІ МВС України. - Так, на автошляхах загинуло 24 людини, 102 травмовані. У той час як на вулицях це чотири і 27 осіб відповідно".

На якість українських доріг скаржаться водії вже давно.

Так, 30-річному Андрію Ніколенку в квітні довелося ночувати у своєму Lanos на узбіччі, по дорозі з Хмельницького до Києва. "70 км дороги, між Житомиром і Кутище дорога не змінювалася - яма на ямі, до 20 см, ніяких знаків, пил, ні розмітки, - згадує Андрій. - В якийсь момент не вдалося загальмувати перед ямами, порвав покришку, погнув литий диск. Поставив запаску, але через кілька кілометрів потрапив в іншу яму, з гострими краями: ще один погнутий диск і спущене колесо! Поїхав по узбіччю, 20 км/год, натрапив на кам'яну брилу. У підсумку на обох спущених колесах дістався до с. Висока Піч і там, прямо на узбіччі, заночував. За ремонт заплатив 1 тис. грн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині внаслідок ДТП постраждали дві дівчинки

44-річний Олег Мелещук з Києва теж потрапив у яму, вже в Києві, на вулиці Василенка: покупка нових дисків на Mitsubishi і обірваний підвіс обійшовся в 2,5 тис. грн.

У свою чергу, юрист Олексій Святогор радить постраждалим водіям фотографувати місце аварії, ушкоджену ділянку дороги і зіпсовані частини і навіть деталі автомобіля. Важливо залучити максимальну кількість свідків, викликати ДАІ, взяти письмове підтвердження з СТО про проведені роботи, а в разі виклику швидкої - всі довідки і навіть чеки на ліки.

"Виграти справу в суді важко. Але може попастися суддя, якого теж дістали наші дороги", - говорить він.

Нагадаємо, взимку цього року у Києві з'явилися перші автомобілісти, які домоглися від "Київавтодору" великої компенсації за пошкодження своїх автомобілів через стан доріг. Зокрема, Юрію Чудновцю вдалося відсудити 25 тис. грн за те, що вилетів люк, який серйозно пошкодив йому днище фургона. А Станіслав Синюк домігся через суд виплати 37 тис. грн за ушкоджену на вибоїнах машину Honda.

Зараз ви читаєте новину «Менше ніж за півроку через погані українські дороги загинули 28 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути