середа, 14 листопада 2012 14:50

Спецтема: Розстріл у "Каравані"

Мазурок покінчив із життям заради дитини - психодіагност

Мазурок покінчив із життям заради дитини - психодіагност
Фахівець додає, що Мазурок був імпульсивним психопатом. Фото: liga.net

Ярослав Мазурок не виконав своєї місії на землі і міг покінчити з собою лише заради своєї дитини. Таку думку висловив у коментарі Gazeta 35-річний столичний психодіагност Григорій Семчук.

"Мазурок — не боягуз. Адже, щоб натиснути на курок, треба сміливість і сила, - переконує Семчук. - Про силу Ярослава свідчить коротка і широка щелепа і впалі очі. Значить, у нього дуже хороша генетична стійкість до стресів і високий ступінь маневрування. Якщо він пішов на свою ліквідацію, робив це не в істерії, неврозі чи стресі. Розумів, що робив. Одна моя учениця припустила, що він міг покінчити із собою заради дочки. Для того, щоб з дитини зняти напряг. Адже на неї зараз найсильніший пресинг і тиск. Щоб її обілити, він себе прибрав. Більше варіантів у мене нема. Бо за психологічним портретом така людина зможе самоліквідуватися лише в такому випадку".

Фахівець додає, що Мазурок був імпульсивним психопатом. Людиною, у якої нема гальма, щоб убити, коли припирають до стінки. Також був дуже терплячим і мав неактивну життєву позицію.

"Йому в житті не далося нічого легко. Кожен крок доводилося оплачувати кров'ю і потом.

Він не братиме першим нікого за барки, не йтиме в атаку, - говорить Семчук. - Він — не те, що не добрий, він непозитивний, людина негативного сценарію. Із бровами, які так нависають над очима, людина не чекає від життя якогось позитиву, що буде все легко і добре. Очі дуже близько посаджені до перенісся. Це значить, що людина стурбована ближніми оперативними задачами та цілями. Він вирішував рутинні проблеми: заробляв гроші, думав, чим сім'ю погодувати, але стратегічності в його вчинках не було. Мене часто питають: а чого він про сім'ю не думав? Так того і не думав, що він не здатен планувати стратегічно: зараз вистрелю, а потім якось буде".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мазурок не зміг побачитися з родиною перед смертю - ЗМІ

Ярослав Мазурок хворів на поліартрит. Це одна з версій, чого його не взяли в армію.

"У східних віруваннях поліартрит — кармічне покарання за надмірну агресивність і злість предків, - зазначає психодіагност. - У появі кожної людини є якийсь смисл, місія. Ти відповідальний за те, що робили твої бабусі та дідусі. Наприклад, у сина Андропова кровили ясна, він хворів на пародонтоз. Андропов-старший був злий, ударний, але бив і при цьому боявся. Хвороба його сина - покарання за боягузтво і слабкість батька. У Мазурка, мабуть, предки були дуже агресивні. Через це в нього йшла ліквідація суглобів - ударності. Кармічне завдання Ярослава було не вбити, навчитися приборкувати свою агресію. А він, виходить, свою місію не виконав. Убив, хоча його завдання було навчитися бути добрим, м'яким і пластичним".

Зараз ви читаєте новину «Мазурок покінчив із життям заради дитини - психодіагност». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути