четвер, 21 липня 2011 18:35

Матір врятувала 14-річну доньку, яку вразив струм напругою 380 вольт

Матір врятувала 14-річну доньку, яку вразив струм напругою 380 вольт

14-річна Марія Одерака з села Оржів Рівненського району потрапила в реанімацію з опіками ноги. В середу ввечері вона перечепилася через обірваний дріт, який впав з електроопори.

Близько 19-ої години дитина бігала навколо своєї хати – збирала курчат на ніч. У цей час вітер зламав гілку, яка потім упала на лінію електропередач. Один з дротів не витримав і звалився у траву.

"Донька погано бачить. Вона не помітила, що в траві щось іскрить. Перечепилася правою ногою за дріт і тут же відлетіла – її відкинуло струмом. Я знайшла її за хлівом. Марічка була непритомна, з рота йшла піна з кров'ю, - розповіла матір Раїса Вікторівна. – Прибігли сусіди, почали присипати доню землею. На нозі у неї був опік від дроту".

Жінка відтягла дитину подалі і зробила їй масаж серця та штучне дихання. Це допомогло, бо вже за кілька хвилин дівчинка відкрила очі.

Марійку перевезли до районної лікарні в селищі Клевань неподалік. Медики кажуть, що загрози життю немає. На стаціонарі вона пробуде ще кілька днів.

"Їй дуже пощастило, що відкинуло струмом. Якби дріт упав на дівчинку або вона наступила на нього, могла би загинути, - вважає Василь Козловський з "АЕС Рівнеобленерго". - Від дроту на землі струм розходиться хвилями. Навіть ступати поблизу небезпечно – треба обходити за 8 метрів. Напруга на тій лінії була 380 вольт".

Окрім Марічки в родині Одераків є ще 6 дітей.

Зараз ви читаєте новину «Матір врятувала 14-річну доньку, яку вразив струм напругою 380 вольт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути