неділя, 27 жовтня 2013 18:19

Матір два роки тримала скелет сина у хліві на Рівненщині

Матір два роки тримала скелет сина у хліві на Рівненщині
Фото: vizit.ks.ua

Череп та кістки людини випадково знайшла у чужому обійсті мешканка села Вільгір Гощанського району Рівненщини. Жінка зайшла провідати 62-річну Надію Осмоловську, яка зловживає оковитою і часто хворіє. Цікава сусідка зайшла до старого хліву і отетеріла – вона не очікувала побачити там скам'янілі рештки. Після її дзвінка на місце одразу виїхали міліціонери.

"Це й справді рештки людини. Кістки вилучили й направили на судово-медичне дослідження. Більше того, з'ясувалося, що скелет належав 44-річному сину господині! – розповідають у прес-центрі обласного управління міліції. – Хоча ще два роки тому жінка сама повідомила правоохоронців, що її син помер у Києві. А виявляється, весь цей час його тіло просто лежало у селі".

Надія Осмоловська зізналася, що справді збрехала про смерть сина. Каже, що уже знайшла його мертвим у хліві.

"Поняття не маю, як він туди потрапив – мабуть, сам туди зайшов і раптом помер, - дивується жінка. – Він раніше працював охоронцем, на роботу їздив до Києва. Незадовго до своєї смерті син збирався їхати на заробітки знову, але раптом зник. Я тоді цілих три доби з дому не виходила, бо почувалася дуже зле – сильно хвора була. Про смерть сина й не подумала. Гадала, що він знов подався до Києва, а мене не попередив".

За словами господині, до хліва вона заглянула аж за два тижні після зникнення сина. За цей час труп почав розкладатися. Кликати людей, щоб забрали тіло та поховали за звичаєм, матір навіть не додумалася. Вирішила, що грошей на похорон у неї все одно немає. Так старий хлів став склепом.

"Я просто накрила тіло рядном, почепила замок на дверях і пішла додому. А коли люди в селі почали розпитувати про сина, то сказала їм усім одне - що він помер у Києві, його тіло спалили у крематорії, а попіл я поховала на могилі його батька", - розводить руками Надія.

У Вільгірі кажуть, що в родині зловживали алкоголем. Словам Осмоловської тоді повірили, бо з того часу більше ніхто з односельців живим чоловіка не бачив. Міліціонери уже відкрили кримінальне провадження у справі і проводять досудове розслідування. Як і від чого помер чоловік два роки тому – поки невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Матір два роки тримала скелет сина у хліві на Рівненщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути