Ексклюзиви
вівторок, 18 листопада 2014 10:25

Мародери грабують 9-поверхівку в Лисичанську, яка розсипається після бомбардування
10

Фото: Тарас Подолян

Мешканців зруйнованої девятиповерхівки у кварталі імені Жовтневої революції, що на околиці Лисичанська, переселили в тимчасові квартири. 24 липня під час операції зі звільнення Лисичанська в житловий будинок влучило два снаряди. Дві секції будинку обвалились. З жителів ніхто не загинув - в той час ховались у підвалі.

Дві секції будинку буквально висипались. У сусідньому парку жителі згодом нарахували 36 ям від снарядів. Хто саме стріляв невідомо.

Квартири виділили тільки тим, чиї зруйновані. У третій секції, попри те що там відключили воду газ та електроенергію, продовжують жити люди. Скаржаться, що до будинку почали навідуватись мародери.

"Тут спершу стояв міліцейський пост, але недовго. Тепер ми самі чергуємо. Одного разу по балконах один такий заліз аж на п'ятий поверх. Хотів влізти у квартиру ,як його побачила бабця що там жила. Підняла крик, ми всі збіглись. Так його з рештіки і міліціонери зняли," - розповідає 55-річний мешканець Володимир Зубик, - "чий снаряд попав в будинок не знаю. Може дім би і не обвалився, але коли приїхали пожежні і почали гасити вогонь, то ополченці, що прибігли сюди почали погрожувати їм автоматами і вигнали їх звідси. Так і три дні горів будинок під їх охороною. А потім завалився."

Час від часу зверху падають куски бетонних плит.

"Зараз, он безхатьки приходять, метал збирають. Спершу ми їх ганяли, але тепер не чіпаємо — їм же їсти також хочеться,"- додає чоловік.

У міськраді порахували, що на відновлення житла потрібно 12 мільйонів гривень. Гроші хочуть щоб виділив Кабмін.

Зараз ви читаєте новину «Мародери грабують 9-поверхівку в Лисичанську, яка розсипається після бомбардування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути