субота, 05 листопада 2022 20:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Лукашенко пригрозив українським військовим й образився на Зеленського

Лукашенко пригрозив українським військовим й образився на Зеленського
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко образився на українського лідера Володимира Зеленського за санкції. Фото: Belta

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко образився на українського лідера Володимира Зеленського за санкції.

Білоруський диктатор заявив, що нібито все робив для України, однак Зеленський першим запровадив санкції проти Республіки. Про це він сказав 4 листопада під час відвідування Білоруської національної біотехнологічної корпорації, йдеться на сайті білоруського президента.

"До мене не треба претензії висувати. Ви бачили мою позицію щодо України. Що я тільки там не робив! І першим, хто проти нас санкції ввів, був Київ – Володя Зеленський, до якого я, як до своєї дитини ставився. І те зробив, і це, і попросив Росію… Я навіть казати тут не хочу. Вони проти нас санкції! Чому?" – обурився Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Велика сімка" попередила Лукашенка

Він також нафантазував, що Україні нібито дали команду через поляків американці, тому проти Білорусі почали запроваджувати санкції.

"Небо закрили нам. Чого ви тепер до мене звертаєтесь і на мене ображаєтесь? Ми виконуємо свої союзницькі домовленості із Росією", – сказав він.

Лукашенко також знову запевнив, що не збирається відправляти на війну свою армію.

"Я не маю абсолютно ніякого бажання відправляти до України військових, якщо вони (українські військові, – Gazeta.ua) не ступлять на нашу територію зі зброєю. Будь ласка, приїжджайте, ми вас лікуватимемо, на руках носитимуть, ви рідні для нас. Але зі зброєю в руках – мало не здасться", – пригрозив диктатор.

У Білорусі на військовому полігоні "Обуз-Лісновському" під Барановичами у Брестській області збільшилася кількість наметів для російських окупантів.

Там є польовий табір, госпіталь і стоянка російської техніки з різними вантажівками типу "Урал". Про це повідомила "Радіо Свобода", опублікували супутникові знімки.

На знімку можна нарахувати приблизно 190 наметів і 200 вантажівок на вищезгаданому полігоні.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко пригрозив українським військовим й образився на Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути