середа, 21 березня 2012 15:36

Лукашенкові шкода родичів розстріляних терористів

Лукашенкові шкода родичів розстріляних терористів

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що співчуває родичам Владислава Ковальова та Дмитра Коновалова, які недавно були страчені за звинуваченням у серії терактів. Таку заяву він зробив в інтерв'ю телеканалу RT.

"Для мене це була чергова трагедія в моєму житті, - сказав глава республіки, коментуючи страту. - Найбільше я співпереживав батькам цих людей, яким я допомогти не можу. Шкода".

Президент додав, що йому складно було відмовити одному з засуджених у помилування (про помилування президента, нагадаємо, просив Владислав Ковальов, другий фігурант справи цією можливістю не скористався).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокурор Білорусі: "Журналісти влаштували танці на крові"

Однак у даній ситуації, за словами Лукашенка, інакше він вчинити не міг.

"Це чистий кримінал, - сказав він з приводу терактів, за які були засуджені Ковальов та Коновалов. - Притому катастрофічний вкрай кримінал, прощення якому немає. Я думаю, так би і в Росії зробили, і в інших країнах".

Президент також зазначив, що за час перебування на президентському посту лише одного разу помилував людину, засудженого до смертної кари.

Претензії до судового процесу над звинуваченими в тероризмі Лукашенко відкинув, зазначивши, що процес був відкритим і що "всі процедури були дотримані".

Жителі Вітебська Владислав Ковальов і Дмитро Коновалов були засуджені до розстрілу за звинуваченням у скоєнні серії терактів. Мова йде насамперед про торішній вибуху у мінському метро, коли 15 людей загинули і сотні отримали поранення. Крім того, у справі фігурували вибухи в Мінську в 2008 році і Вітебську в 2005 році (в результаті кожного з цих вибухів постраждали десятки людей), а також серія малопотужних вибухів у Вітебську, що сталися у 2005 році.

За версією слідства, теракти були здійснені "для дестабілізації громадського порядку та залякування населення".

Зараз ви читаєте новину «Лукашенкові шкода родичів розстріляних терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути