четвер, 16 жовтня 2014 19:20

"ЛНР" та "ДНР" просять українських військових об'єднатися проти козаків

"ЛНР" та "ДНР" просять українських військових об'єднатися проти козаків
Фото: ipukr.com

15 жовтня близько сьомої вечора представники самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" приїхали до українських військових. Просили союзу, аби разом воювати проти донських козаків.

"До нас приїхали, просять, аби ми відкрили вогонь по козаках. Кажуть, як не зробимо того, то самі нас розстріляють. Але їм нас розстрілювати невигідно, вони розуміють. А у нас взагалі перемир'я. Байдуже, хто стріляє. Ми не маємо права навіть відстрілюватися. Друге, як представники "республік" знають, де ми розташовуємося, значить розвідка спрацювала. І як повірити людям, які ще вчора нас "Градами" поливали", - розповідає Василь. Його рота базується у Дебальцевому.

Трасу Дебальцеве-Слов'янськ контролюють чотири війська - українське, російське, "ЛНР" та козаків. Останнє - не підпорядковується нікому. Мають своїх керівників, які ні з ким не домовляються. Свої вимоги не висувають.

"Козаки тоннами вивозять щодня вугілля з нашого регіону. Їм не цікаво, чи є продукти у магазинах, взагалі не зрозуміло, за що вони воюють. Але ще й є місцеві, які їх підтримують. Ті ж місцеві і пропадають безвісти, бо щось не так козаку сказали. Дорогу прострілюють по черзі всі сепаратисти, не можуть розділити - хто який відрізок шляху контролюватиме. Тому тут з Дебальцевого до Слов'янська небезпечно їздити, і пальнути по авто можуть свої - українці", - додає Василь.

Він стоїть 80-й день у Дебальцевому. Має на Вінниччині дружину та сина. На ротацію обіцяє не їхати, допоки не закінчиться війна.

 

Зараз ви читаєте новину «"ЛНР" та "ДНР" просять українських військових об'єднатися проти козаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути