Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2014 13:19

"Краснодонвугілля" захопили п'яні "гастролери" з Луганська

"Краснодонвугілля" захопили п'яні "гастролери" з Луганська
Фото: tsn.ua

ПрАТ "Краснодонвугілля" з учорашнього вечора блокують колишні шахтарі, мешканці міста Краснодон та заїжджі "гастролери" з Луганська.

Про це в коментарі Gazeta.ua повідомив керівник управління по зв'язкам із громадськістю "Краснодонвугілля" Віталій Кисіль.

З його слів, нині під стінами адміністрації приватного акціонерного товариства зібралось близько 400 осіб. Вони вимагають, щоб шахтарі ходили на мітинги, керівництво "Краснодонвугілля" надало прихильникам федералізації автобуси, а шахтарям підвищили зарплату.

"Місцеві городяни напідпитку. Діалогу з ними не виходить. Йде дезінформація, що 80% шахт бастують. 400 осіб ніяк не можуть відображати думку 14-тисячного колективу. Є колишні робітники, гастролери з Луганська. Вони вимагають, щоб шахтарі ходили на мітинги на підтримку федералізації, дали їм автобуси й підвищили зарплату", - зауважив Кисіль.

Він зазначив, що керівництво компанії не погоджується на вимоги бастувальників.

"Ми одне з небагатьох вугільних об'єднань, що підвищили зарплату на 12%-13%, залежно від категорії. Середня заробітна плата шахтаря зараз — більше 6 тис грн. Це середній показник по всій вугільній галузі. Наша структура й працівники поза політикою. Ми не можемо йти на поводу у двох сотень людей, бо відчуваємо відповідальність перед колективом у 14 тисяч. А також відповідальність перед містом. Бо для Краснодону робота на "Краснодонвугіллі" дуже важлива. Це єдине бюджетоутворююче підприємство в місті. Тут працюють люди із сусіднього Молодогвардійську та Суходольська", - наголосив він.

Віталій Кисіль повідомив також, що шахтарі працювати понад норму, бо до шахт не можуть доїхати вахтові автобуси з новою зміною. Їх завертають на блокпостах перед в'їздом у місто.

Підприємство "Краснодонвугілля" належить гірничо-металургійному бізнесу "МЕТІНВЕСТ" компанії "System Capital Management" (СКМ) Ріната Ахметова.

Зараз ви читаєте новину «"Краснодонвугілля" захопили п'яні "гастролери" з Луганська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути