середа, 17 серпня 2011 15:00

Колишній в'язень підірвав себе гранатою у Рівному

Колишній в'язень підірвав себе гранатою у Рівному

У дворі будинку № 28 на вулиці Макарова у Рівному цієї ночі пролунав вибух. Хвилею вибило кілька шибок у вікнах багатоповерхівки. Перелякані жителі близько 1.20 почали дзвонити в міліцію. На місце пригоди виїхав сам начальник обласної міліції Василь Лазутко.

"На вулиці вибухнула граната РГД-5. В калюжі крові лежав 33-річний Андрій, якому відірвало праву руку. Чоловік помер на місці ще до приїзду "швидкої допомоги" – від больового шоку та втрати крові", - повідомила Інна Березовська, помічник начальника Рівненського міського райвідділу міліції. – "Загиблий був раніше засуджений за крадіжки та вчинення розбійного нападу. Мешкав у сусідньому будинку. Хто висмикнув чеку і чому вибухнула граната – з'ясовують слідчі".

Окрім Андрія від вибуху гранати постраждало ще двоє осіб. Перехожі 26-річний Ярослав та 33-річний Віталій нині перебувають у лікарні. У одного з чоловіків контузія ока, у іншого – пошкоджені правиця, тулуб та нога. Жителів у будинку не зачепило.

Осколки від ручної гранати РГД-5 розлітаються на 30 метрів. Її використовували радянські солдати проти піхоти супротивника з 1954-го року. Всередині – заряд на 110 грамів тротилу. Граната вибухає через 3,2 - 4,2 секунди після того, як зірвали чеку і відпустили важіль.

Зараз ви читаєте новину «Колишній в'язень підірвав себе гранатою у Рівному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути